Garuda Indonesia kiest toch weer voor rechtstreekse Jakarta vlucht

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Garuda Indonesia heeft aangekondigd om de Amsterdam verbinding wederom te wijzigen. De rechtstreekse verbinding met Jakarta komt terug, uitgevoerd door een twee-klasse Boeing 777-300ER. Vorig jaar wijzigde de Indonesische maatschappij de verbinding nog naar Amsterdam-Medan-Denpasar, uitgevoerd door een A330, om een directe verbinding met Bali te kunnen bieden. Het was de bedoeling dat een dezer dagen de A330neo, het nieuwe paradepaardje van Garuda, vast ingezet zou worden op de route. Dat blijkt dus niet het geval. De maatschappij meldt dat met deze wijziging er weer één-stop internationale verbindingen zijn naar onder andere Singapore, Bangkok en Perth. Vanaf Bali bood de maatschappij ook enkele (internationale) bestemmingen aan. Maar dat zou met de tussenlanding in Medan hoe dan ook een twee-stop reis worden. Niet echt aantrekkelijk.

Vluchtschema

In het vluchtschema vliegt Garuda op elke dag behalve dinsdag om 11:05u vanaf Schiphol, met aankomst om 07:35u de volgende dag in Jakarta. Hier kunnen vervolgens dus verschillende transfers gemaakt worden binnen en buiten Indonesië. Terug vertrekt de vlucht vanuit Jakarta om 21:55u met aankomst om 07:30 de volgende dag in Amsterdam.

Garuda Indonesia 777

Tijd en type wijziging

Bovenstaande tijden en schema gelden tot en met 28 maart 2020. Daarna is de zomerdienstregeling nog niet bekend. Vooral bijna alle passagiers die vanaf 19 februari zouden vliegen met Garuda zal deze wijziging gepaard gaan met een omboeking van aansluitende vluchten. Dit gebeurt automatisch. De wijziging komt ook vrij kort dag.

Met de Boeing 777-300ER komen er twee Business Class stoelen bij en maar liefst 90 in Economy Class, waar Garuda wel een comfortabele 3-3-3 indeling heeft. Vergeleken met de A330neo zou ik zeggen dat Business Class reizigers er met de 777 op vooruit gaan. Economy Class reizigers gaan er echter op achteruit; de A330neo heeft een veel modernere cabine met nieuwe stoelen en verbeterd entertainmentsysteem en het is jammer dat deze van de route afgehaald wordt. Het toestel heeft niet het bereik om rechtstreeks op Jakarta te vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *