Garuda Executive Class (LGW-AMS)

Aankomst GA LGW

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een kort weekend in Londen geweest te zijn, was het op maandag tijd voor de inaugural vlucht van Garuda Indonesia terug naar Amsterdam. Sinds maandag 8 september vliegt de Indonesische luchtvaartmaatschappij vanaf Gatwick naar Jakarta, met een tussenstop in Amsterdam. Ik nam de vlucht van Gatwick naar Amsterdam in Business class (bij Garuda ‘Executive Class’). Het vliegveld van Gatwick is goed te bereiken met de Gatwick Express, welke je in een klein halfuur van het centrum van Londen naar de luchthaven brengt.

Check-in 

Er is een aparte check-in voor First en Business class passagiers. Daarnaast was er een check-in voor SkyTeam Elite leden, welke tevens werd gebruikt voor Business class passagiers. Bij de Business check-in balie stond een korte rij. Omdat dit de eerste vlucht was liepen de check-in medewerkers tegen een aantal kleine problemen aan. Zo deed tijdens mijn check-in de printer het niet en vergaten zij bij een aantal passagiers de stickers voor Gatwick Premium. Deze problemen werden echter prima opgelost, met excuses en de stickers alsnog uit te delen aan de passagiers welke deze nog niet hadden gehad.

Check-in
Check-in

Premium Gatwick, een security filter waar de privacy gewaarborgd is, is beschikbaar voor First en Businessclass passagiers. Waar het bij de economy rij erg druk was, stonden hier maar drie passagiers voor mij. Ik was er dan ook met een kleine drie minuten doorheen en kon mijn weg vervolgen naar de inaugural flight festiviteiten.

Gatwick Premium
Premium Gatwick

Inaugural flight festiviteiten

Meteen na de security filter waren de Inaugural festiviteiten van Garuda Indonesia. Hierbij werd een traditionele Indonesische dans opgevoerd. Deze dans werd verschillende keren uitgevoerd zodat alle passagiers hiervan konden genieten.

Indonesische dans
Indonesische dans

De voetbalclub van Liverpool is Official Performance Parner van Garuda Indonesia. Om deze reden waren Ian Rush en Robbie Fowler tijdens de Inaugural aanwezig. Zij deelde handtekeningen uit en maakte een praatje met de passagiers.

Robbie Fowler & Ian Rush
Robbie Fowler & Ian Rush

Lounge

Garuda Indonesia maakt op Londen Gatwick gebruik van de No.1 lounge. Tijdens mijn bezoek was het hier erg druk en was de staf erg kortaf. In de lounge zijn een aantal werkplekken waaronder één met drie computers van Apple. Daarnaast werden er verschillende dranken geschonken en waren er wat kleine hapjes zoals muffins. Alcoholische dranken kon je bestellen bij de bar van de lounge.

No1 Lounge
No1 Lounge
No1 Lounge
No1 Lounge

De vlucht Londen – Amsterdam

Bij de gate werd ik welkom geheten door een stewardess en naar mijn stoel gebracht. In deze Boeing 777-300ER van Garuda Indonesia is de nieuwe businessclass geïnstalleerd. Deze stoelen kunnen geheel plat en elke stoel heeft toegang tot het gangpad. Op de stoel lag een comfortabel kussen en er was een goede headset beschikbaar voor het entertainment systeem. Garuda Indonesia biedt Wi-Fi aan op haar vluchten, maar omdat je hier effectief maar 20 minuten gebruik van kan maken op deze vlucht heb ik hier geen gebruik van gemaakt.

Stoel
Stoel

Stoel 6A bevindt zich aan het raam in de mini cabin van deze Boeing 777. Dit heeft als voordeel dat het bijzonder rustig is gedurende de vlucht. Ook heeft stoel 6A het voordeel dat er een gedeelte voor de stoel is waar je bijvoorbeeld gemakkelijk je tas kan plaatsen als je er iets uit wilt hebben.

Mini Cabin
Mini Cabin

Gelijk nadat een stewardess mij naar mijn stoel had gebracht vroeg zij of ik wat wilde drinken. Bij het drankje kreeg je een warm handdoekje om je even op te frissen. Je kan natuurlijk kiezen voor champagne, Garuda schenkt Billecart-Salmon Brut Rosé aan boord van haar vliegtuig. 

Voor vertrek
Voor vertrek

Direct na de start begon de crew met het uitdelen van de maaltijden. Er was helaas geen keuze uit een menu op deze korte vlucht, maar de lunch smaakte prima.

Lunch
Lunch

Aankomst in Amsterdam

Na een krappe 45 minuten landde het toestel van Garuda Indonesia alweer op Schiphol. Ik was snel het vliegtuig uit en kon zo doorlopen bij de douane, er stond namelijk geen rij. De bagage lag na ongeveer 10 minuten op de band en de bagage met een priority label kwam netjes als eerste op de band. Als ik weer naar London vlieg zou ik absoluut voor Garuda Indonesia kiezen. Zij hebben volgens SkyTrax de beste cabin crew en de beste economy class van de wereld. Momenteel kost een retour in business class 316 euro en een retour in economy 99 euro. Garuda Indonesia biedt een full service concept aan op haar vluchten, wat betekend dat je veel bagage mee kunt nemen (afhankelijk van de klasse vanaf 30 kg) en de bijbehorende service.

Overzicht

Publicatie Datum

8 September 2014

Voordelen

Garuda Indonesia biedt een full service concept aan op deze korte vlucht. Alle stoelen hebben toegang tot het gangpad en de lunch die je krijgt is van een goed niveau.

Nadelen

Helaas was er een technisch probleem met het vliegtuig op Gatwick. Dit betekende dat het een uur vertraging opliep. Echter heeft de cabin crew er alles gedaan om de overlast te beperken door nog een ronde met drankjes te doen.

STOEL

ETEN

CREW

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Op deze (inaugural) vlucht van Garuda Indonesia van Londen naar Amsterdam biedt zij een full service concept aan. De business class stoelen zitten bijzonder comfortabel en de cabin crew is erg vriendelijk. Als ik naar Londen ga zou ik zeker nog een keer kiezen voor Garuda Indonesia!

4.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *