Flying Blue Ultimate status nu makkelijker te behalen3 min leestijd

Boeing 787-10 van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Loyalty programma Flying Blue maakt vandaag bekend de kwalificatiecriteria voor de Flying Blue Ultimate status te veranderen. Eerst gold er een vereiste van 1.800 UXP per twee jaar. Deze gaat nu naar 900 UXP per jaar. Goed nieuws dus, de hoogste status van Flying Blue komt daarmee wat meer binnen handbereik. In dit lichten we deze wijziging in detail toe en hoe je nu deze status kunt behalen.

Flying Blue Ultimate

Al in 2017 gingen er geruchten over een nieuwe exclusieve status bij Flying Blue. Uiteindelijk werd duidelijk dat het om een status ging voor de meest loyale klanten. De reizigers die een belangrijk deel van de omzet van KLM en Air France vertegenwoordigen dus. Flying Blue was initieel wel een beetje geheimzinnig over wat de status precies inhield en wie ervoor in aanmerking kwam.

Uiteindelijk werd duidelijk dat de Flying Blue Ultimate status te behalen is door minimaal 1.800 UXP te sparen in twee jaar. UXP zijn alleen te verdienen op vluchten van KLM en Air France. De hoogste status van het loyalty programma geeft onder meer de volgende additionele privileges ten opzichte van Flying Blue Platinum:

  • 24 uur, 7 dagen per week de beschikking tot een Ultimate Assistant die alle vliegreizen van A tot Z regelt,
  • Eén Flying Blue Platinum status om te delen met een reisgenoot, geldig voor de duur van de Flying Blue Ultimate status,
  • Twee gratis upgrades naar Business Class per jaar, alleen bij KLM of Air France,
  • De Hertz Platinum status,
  • Onbeperkte toegang tot kranten, tijdschriften en muziek met de Air France Play-app,
  • Persoonlijke service op de luchthavens waar Air France en/of KLM actief zijn,
  • De privileges gelden ook voor maximaal acht reisgenoten.

Nu nog ‘maar’ 900 UXP per jaar

Het wordt dus makkelijker om de Flying Blue Ultimate status te behalen. Alhoewel makkelijker natuurlijk een relatief begrip is. Door de kwalificatieregels gelijk te trekken met die van de andere statussen heb je nu 12 maanden om je te kwalificeren. Hiervoor dien je nog ‘maar’ 900 UXP te behalen. Eerst was de periode nog twee jaar. In die periode moest je 1.800 UXP behalen. Daarnaast is het nu mogelijk om surplus UXP mee te nemen naar de volgende kwalificatieperiode, net als de reguliere XP. Tot op heden was dit niet mogelijk.

Op zich is dat natuurlijk gewoon tweemaal 900 UXP, maar je moet dan wel twee jaar voldoende vliegen. Door er 1 jaar van te maken en 900 UXP als vereiste in te stellen komt de Flying Blue Ultimate status wat meer binnen handbereik van sommige frequent flyers. Deze wijziging gaat in vanaf 1 januari 2024.

Voor bestaande Flying Blue Ultimate leden geldt dat zij minimaal 900 UXP moeten hebben op 31 januari 2023 om hun status te verlengen. Ben je Flying Blue Platinum deelnemer en op weg naar de Ultimate status met het einde van de kwalificatie na 31 december 2023? Dan geldt in het geval dat je nog geen 1.800 XP hebt behaald dat de nieuwe regels gaan gelden vanaf 2024. Je moet dan dus 900 UXP behalen in 2024. Valt de kwalificatiedatum voor Ultimate nog dit jaar? Dan krijg je alle UXP boven de 900 mee als surplus XP voor 2024. Heb je minder dan 900 UXP dan start je in 2024 opnieuw met sparen.

Alle details kun je ook hier nalezen op de website van Flying Blue. Flying Blue voert overigens nog meer wijzigingen door in de regels voor stoelopties, loungetoegang en bagage.

Bron foto in artikel: InsideFlyer
Bron omslagfoto: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *