Flying Blue Promo Awards – december 2017

Air France 787 Dreamliner Premium Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.


Iedere maand schrijven we over Flying Blue Promo Awards, deze awards zijn exclusief online te boeken voor vluchten met Air France of KLM en je kunt er tot 50% Award Miles mee besparen. Iedere eerste dag van de maand worden de nieuwe awards aangeboden, steeds met verschillende bestemmingen. Een verschil ten opzichte van reguliere awards is onder andere dat je kunt vertrekken vanuit vrijwel iedere plek in Europa, maar op de plaats van bestemming zijn geen transfers toegestaan. Wijzigen of annuleren is eveneens niet mogelijk.

Deze awards zijn er voor economy, premium economy & business class en kunnen twee maanden van te voren geboekt worden. Je kunt deze ronde reizen van 1 februari 2018 t/m 31 maart 2018.

Business Class Promo Awards

In de meeste gevallen is award tickets boeken voor business class reizen het meest gunstig, omdat de “opbrengst” per uitgegeven mile dan vaak het hoogst is. Vooral bij de promo awards kan dit goed uitpakken.

Helaas is er deze ronde geen enkele promo award met 50% korting in business class. Er zijn wel een aantal business class promo awards met 25% korting te boeken:

Noord-Amerika (46.875 miles):

  • Calgary met KLM (Boeing 787)
  • Edmonton met KLM (Airbus A330)
  • Vancouver met KLM of Air France (KLM’s A330 of Air France Boeing 777)
  • Parijs Orly – New York met Air France (Boeing 777).

KLM 787 Dreamliner

Caraiben:

  • Paramaribo met KLM (Boeing 747) voor 46.875 miles;
  • Cayenne met Air France (Boeing 777) voor 56.250 miles of 45.000 in Premium Economy.

(Premium) Economy deals

In sommige gevallen kan het gunstig zijn een (premium) economy promo award te gebruiken, vooral als er 50% korting op de miles gegeven wordt. Deze maand zijn de volgende bestemmingen beschikbaar tegen 50% korting:

  • Delhi in Premium Economy (Air France): 30.000 miles;
  • Dubai in Premium Economy (Air France): 20.000 miles;
  • Beiroet in Premium Economy (Air France): 20.000 miles;
  • Cayenne in Economy (Air France): 15.000 miles.

Flying Blue Promo Awards december 2017 conclusie

In de maand december zijn er 4 promo awards met 50% korting te noteren, waarvan 3 in Premium Economy. Daarnaast zijn er 6 business class promo awards te boeken.

Hoewel het beter iets is dan niets, is deze lijst wel erg mager. De business class tarieven naar Noord-Amerika en Canada zijn normaliter aan de hoge kant bij Flying Blue, vooral als je de belastingen meetelt. Met deze promo awards betaal je 43.875 miles, wat niet gek is. Gelet op de restricties (geen transfers op de plaats van bestemming, geen wijzigingen/annuleringen) is het zeker geen goedkope award, maar het is acceptabel.

De Premium Economy deals naar het Midden Oosten en Delhi zijn aantrekkelijk, 20.000 miles in een comfortabele stoel is gewoon een prima deal! En voor 15.000 miles naar Cayenne is goed te noemen. Eigenlijk zoals de promo awards bedoeld zijn.

promo awards
Premium Economy

Opmerkelijk genoeg zijn er deze ronde zelfs helemaal geen promo awards naar Azië en Afrika te boeken! De lijst van Promo Awards binnen Europa is dan wel weer erg lang, maar met 20% korting is dit niet zo heel aantrekkelijk.

Hopelijk komt Flying Blue in januari 2018 weer met een echt goede lijst Promo Awards, waarbij een aantal business class tarieven met 50% korting op vermeld staan.

Wat denk jij over deze meest lijst?

Volledige lijst Promo Awards

Europa:

promo awardspromo awards

promo awards

promo awards

Noord-Amerika:

promo awards

Caraiben:

promo awards

Midden-Oosteb & Indisch subcontinent

promo awards

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *