Flying Blue maakt wijzigen en annuleren flink duurder2 min leestijd

KLM Premium Comfort cabine

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue maakt het wijzigen en annuleren van reward tickets flink duurder. Waar je voorheen 50 euro moest betalen voor een wijziging, is dat nu 70 euro. De kosten gelden voor alle aanpassingen van een award ticket, inclusief een Promo Reward ticket.

Wijzigen Flying Blue Reward Ticket kost nu €70,-

Met de introductie van het hernieuwde Flying Blue loyaliteitsprogramma in 2018 werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Sindsdien zijn alle stoelen te boeken met miles, maar zijn de prijzen voor een award ticket variabel geworden.

Met de komst van de vernieuwingen moest je destijds ook 45 euro betalen voor het wijzigen of annuleren van een reward ticket. In februari 2022 werd dit verhoogd naar 50 euro. Sinds deze maand moet je 70 euro betalen voor het wijzigen of annuleren van een award ticket. Voor al uitgegeven tickets blijft de 50 euro aan kosten van toepassing.

Bij het wijzigen van een ticket kan er wel een tariefverschil van toepassing zijn. Wijzigingen (vlucht en/of datum)  kunnen tot de sluiting van de check-in aangevraagd worden voor 70 euro en het mogelijke tariefverschil. De Flying Blue miles en belastingen/toeslagen die betaald worden voor de gewijzigde vluchtsegment(en) worden gecrediteerd en een nieuwe boeking voor de gewijzigde vlucht/datum wordt voldaan (inclusief nieuwe betaling van de belasting/toeslagen).

Het annuleren van een reward ticket is ook mogelijk voor vertrek van de vlucht (sluiting van de check-in). In het geval van een annulering ontvang je de Iles en belastingen teruggestort. Ook dit kost 70 euro.

Gratis wijzigen of annuleren blijft mogelijk

Onder bepaalde voorwaarden blijft het echter mogelijk om een reward ticket gratis te annuleren of te wijzigen. Dat kan als de vlucht door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd of gewijzigd is. Zowel de miles als het geld voor belastingen en toeslagen worden dan terugbetaald.

Heb je een Flying Blue Ultimate status, dan hoef je niets te betalen voor het wijzigen of annuleren van een reward ticket. Voor alle andere Flying Blue (Elite) deelnemers is deze uitzondering niet van toepassing.

De exacte voorwaarden voor het wijzigen of annuleren van een Flying Blue Reward ticket kun je vinden op de website van het loyaliteitsprogramma. Daarnaast vind je deze tijdens het boekingsproces op de website of app van KLM of Air France. De ticketvoorwaarden staan ook vermeld op de bevestiging die je per e-mail ontvangt.

Afbeeldingen ©KLM/FlyingBlue/AirFrance

Reacties

  1. RuudHier zegt

    Vind het best extreme tarieven. Wijzigen is 200 euro voor standard-tickets nu.

    Kan hier niet in gedifferentieerd worden voor Elite (Plus) leden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *