FlixTrain wil ook naar Nederland komen2 min leestijd

FlixTrain

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

FlixTrain heeft plannen om treinreizen aan te bieden van en naar Nederland. De maatschappij heeft hier namelijk een aanvraag voor ingediend. Net als de Flixbus is ook de Flixtrain een low-cost merk. Een paar weken geleden maakten we nog bekend dat de normale trein naar Brussel een stuk duurder wordt.

FlixTrain naar Nederland

FlixTrain wil in ieder geval vanuit Rotterdam via Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem treinreizen naar het Duitse Oberhausen aanbieden. Opvallend is hier dat er niet op Schiphol gestopt wordt. De treinmaatschappij kan en wil ongetwijfeld rechtstreeks verder naar andere Duitse steden gaan rijden. Hier is echter nog niets over bekend. In tegenstelling tot de luxere Thalys en ICE-treinen zijn de Flix-treinen een stukje eenvoudiger en dus ook goedkoper. Het idee is net als bij de FlixBus een goedkope manier van reizen aanbieden. FlixTrain gaat met het aanbieden van treinreizen vanuit Nederland dus eigenlijk de concurrentie aan met low-cost maatschappijen zoals Transavia en easyJet. Hierbij moet je denken aan bestemmingen zoals Berlijn, Hamburg en München die met de trein een stukje goedkoper en dus ook aantrekkelijker worden.

FlixTrain
FlixTrain wil ook treinreizen aanbieden van en naar Nederland. (Foto: Flixtrain)

Op dit moment is FlixTrein vooral actief in Duitsland maar ook in Zweden. FlixTrain geeft aan uiteindelijk door heel Europa treinreizen aan te willen bieden. De maatschappij wil hiermee de concurrentie aangaan met vooral low-cost maatschappijen in de luchtvaart. De aanvraagprocedures om in de landen te mogen rijden lopen echter erg langzaam. Voor Nederland heeft FlixTrain afgelopen week een aanvraag gedaan. De maatschappij moet echter nog minimaal 18 maanden wachten voordat ze ook in Nederland mogen rijden. Ook in Frankrijk loopt dit niet erg gemakkelijk. FlixTrain wilde een tijdje geleden ook treinreizen aanbieden tussen Brussel en Parijs om met de veel duurdere Thalys te gaan concurreren. Aangezien de vergunningen om over het Franse spoor zo hoog lagen was het voor FlixTrain niet aantrekkelijk om op dit traject treinreizen aan te bieden.

Uitgelichte afbeelding: corporate-flixbus.com

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “FlixTrain wil in ieder geval vanuit Rotterdam via Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem treinreizen aan het Duitse Oberhausen. ”

    Fraaie zin. Als ik een beetje nadenk dan snap zelfs wat er vermoedelijk bedoeld wordt.

  2. Van Gooiland zegt

    “Op dit moment is FlixTrein vooral actief in Duitsland maar ook in Zweden.”

    Stel niks voor, daar in Zweden. Eén lijntje, en op de meeste dagen slechts één trein in iedere richting. Soms niet eens dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *