Five Elements Bali

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor iedereen die houdt van detoxen, rust, meditatie, yoga en helemaal tot jezelf komen: het Five Elements hotel in Ubud op Bali is helemaal voor jou. Bij dit hotel kun je je accu weer helemaal opladen en mijn ervaring was dan ook meer dan uniek te noemen.

Five Elements Ubud
Five Elements Ubud

Aankomst en check-in
Ik had het hotel  gevraagd een auto te sturen en deze was ruim op tijd aanwezig. De rit naar het hotel was ongeveer 30 minuten en hoe verder we de rijstvelden in reden, hoe meer ik mezelf afvroeg of mijn research over dit hotel wel goed was…

Toen ik gevoelsmatig helemaal uit de bewoonde wereld was, kwam ik aan in het Five Elements hotel. Maar… tot mijn verrassing bleek het niet echt een hotel te zijn, maar meer een holistic healing center – denk energy healings en zo. De check-in was helemaal prima en met maar 8 kamers in totaal is de service meer dan persoonlijk te noemen.

De Receptie
De Receptie

Kamer
Ik had mijn eigen villa, die was ruim en redelijk basic ingericht. Wat me opviel was dat er geen televisie was (past niet in het concept), maar gelukkig (!) was er wel wifi aanwezig.

De weg naar mijn villa
De weg naar mijn villa
Mijn kamer/villa
Mijn kamer/villa

Five Elements

De badkamer was dan wel weer geweldig. Aan de voor en achterkant een open air badkamer.  Aan de achterkant een open air shower aan de voorkant een open air badkuip die uitkijkt over de rivier.

De badkamer was lekker buiten
De badkamer was lekker buiten
Douche
Douche
Badkuip die over de rivier uitkijkt
Badkuip die over de rivier uitkijkt

Faciliteiten
Het hotel heeft een restaurant waarin alleen raw-food geserveerd word. Perfect voor de vegetariërs en detoxers onder ons, maar dat ben ik niet, en dus had ik op de 2e dag toch al wel echt behoefte aan warm eten. Ik vond het jammer dat het restaurant niet eens één back-up optie heeft voor dit soort situaties.

Helaas alleen maar rauw voedsel
Helaas alleen maar rauw voedsel

Er is een mooi zwembad. Perfect om te relaxen en voor het feit dat er maar 8 kamers/villa’s zijn is het formaat precies goed genoeg.

zwembad
zwembad

 

2e zwembad met ''healing water''
2e zwembad met ”healing water”

Het hotel biedt natuurlijk allerlei behandelingen en cursussen aan die gericht zijn op je interne ik. Ook niet helemaal mijn ding en in de 3 dagen dat ik hier was had ik ook niet het gevoel dat er überhaupt mensen waren die hier aan meededen.

P1011716

Conclusie
Het hotel/resort op zich is heel mooi aangelegd, maar het concept er achter moet echt duidelijker gecommuniceerd worden. Ook zou het restaurant een breder concept moeten aanbieden omdat ze er niet vanuit kunnen gaan dat iedereen standaard maar zin heeft in rauw voedsel en vanwege de locatie van het resort is het ook geen optie om even ergens anders snel wat te gaan eten.

Waren het 3 relaxende dagen? Jazeker. Ga ik hier in de toekomst nog eens naar toe? Ik denk ik zelf niet,  maar zoals gezegd: als jij lekker wilt detoxen dan is het een perfecte plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *