Extra Vluchten Kos en Kreta Vanaf Groningen2 min leestijd

Extra Vluchten Kos en Kreta Vanaf Groningen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf april 2017 zal Corendon Dutch Airlines vluchten gaan aanbieden richting de Griekse eilanden Kos en Kreta, zo laat communicatiemanager Arjan van de Leur weten op Twitter.

Vanaf 21 april zal de wijziging ingaan. 1 keer per week zal er een vlucht vertrekken richting Heraklion en op dinsdag naar Kos. Voor de reizigers is het belangrijk om te weten dat het gaat om combinatievluchten vanuit Eindhoven. Schiphol biedt meer vluchten aan. Het gaat in de zomerseizoenen om 4 keer per week naar onder andere Cofru, Lesbos en Rhodos.

“Het aanbod vluchten vanuit Groningen wordt uitgebreid om onze klanten in het Noorden meer mogelijkheden te kunnen bieden naast de gebruikelijke vluchten van en naar Antalya, Turkije. Er is gekozen voor Kos en Kreta, omdat deze Griekse eilanden erg populair zijn onder de Nederlandse vakantiegangers”, zo vertelt de woordvoerder van Corendon.

 

Niet Eerste Uitbreiding

Corendon is niet de eerste maatschappij die vluchten naar Griekenland aanbiedt. Transavia ging ze al voor met vluchten richting Kreta die een tussenstop hebben in Maastricht. De afgelopen jaren heeft het airport Eelde het aanbod vakantiebestemmingen aanzienlijk uitgebreid. Voorheen waren slechts enkele vluchten richting Spanje mogelijk, inmiddels zijn er vluchten naar meer dan 7 landen mogelijk. Ook Tui heeft hun aanbod vanaf Groningen uitgebreid.

 

Extra Vluchten Kos en Kreta Vanaf Groningen
Bestemmingenkaart vanaf vliegveld Groningen.

 

 

Toekomst Vliegveld Eelde

Toch is de toekomst van het kleine vliegveld in het noorden nog onduidelijk. Nog niet staat de gehele Provinciale Staten geheel achter een toekomstige investering in Airport Eelde. Kleine vliegvelden die alleen gericht zijn op vakantievluchten zouden minder aantrekkelijk zijn, zo luidt de conclusie van een onderzoek van de vijf aandeelhouders van de luchthaven. Echter, over de uitvoering van dit onderzoek bestaat nog discussie of de resultaten wel goed tot stand zijn gekomen.

Toch is de luchthaven populairder dan ooit: in 2015 vlogen een recordaantal passagiers van en naar het vliegveld. Het ging vorig jaar om 210.000 reizigers.  Het doel is om dit aantal in 2026 te verdubbelen. Aan het eind van dit jaar zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van het vliegveld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *