ExpertFlyer voegt Etihad, Virgin & SkyTeam Awardzoekfunctie toe!2 min leestijd

Etihad Global Sale vanaf Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt nu voor alle SkyTeam luchtvaartmaatschappijen zoeken op de website van ExpertFlyer. Voorheen kon dit niet op alle routes, maar vanaf heden heeft de website een 100% dekking. Daarnaast heeft de website ook de mogelijkheid toegevoegd om award tickets te zoeken voor Etihad, Virgin Atlantic en Virgin Australia.

ExpertFlyer is een website die handig is voor frequent flyers. Je kunt er namelijk de plattegronden, alle tijden omtrent connecties, beschikbaarheid van vluchten en tarieven en award tickets vinden. De website kost $9.99 per maand, maar je kunt ook een aantal functies proberen voor vijf dagen.

ExpertFlyer Etihad Award Tickets

De meest handige functie van ExpertFlyer is dat je kunt zoeken naar Award ticket beschikbaarheid. Daarnaast kun je een alert instellen zodat je een mail krijgt als er beschikbaarheid vrij komt op de door jouw ingevulde vlucht(en). Helaas is dat niet voor alle maatschappijen momenteel mogelijk, maar er komen er steeds meer bij.

Vanaf heden is het ook mogelijk om Etihad beschikbaarheid te controleren op de website. Voorheen kon je dit alleen maar doen op de website van Etihad zelf. Het makkelijke van ExpertFlyer is dat je een mail krijgt als er beschikbaarheid vrij komt. Etihad is hier zeer inconsistent mee waardoor dit een fijne toevoeging is.

Wil je weten naar welke ‘fare bucket’ je moet zoeken op de website? Op deze pagina van ExpertFlyer zie je een overzicht van de maatschappijen met de bijbehorende codes.

ExpertFlyer alert instellen

Als je eenmaal ingelogd bent op de website ga je naar Award & Upgrade Availibility Search. Hier vul je een aantal velden in waarna je de bepaalde award beschikbaarheid ziet.

expertflyer-award-alert

Vervolgens krijg je onderstaand overzicht. In dit voorbeeld willen we een ticket boeken in First of Business van London LHR naar Abu Dhabi met Etihad. Zoals je kunt zien aan de 0 is er op geen van de vluchten beschikbaarheid. Door op het uitroepteken te klikken krijg je de pop-up te zien waar je een alert kunt instellen. Komt er vervolgens beschikbaarheid vrij, dan krijg je een mail en kun je je ticket boeken!

expertflyer-award-alert-2

Is er beschikbaarheid voor de vlucht(en) die je hebt gezocht? Dan kun je deze boeken bij de maatschappij waarvan je de punten in wil wisselen. Let er ook op dat er bij veel loyaliteitsprogramma’s vele partners zijn waarvoor je de punten kunt inwisselen. Zo kun je met American Airlines AAdvantage punten bijvoorbeeld Etihad boeken, of Brussels Airlines tickets met Etihad punten!

Maak jij gebruik van ExpertFlyer? Laat het hieronder of op ons forum weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *