Eurostar start in april met directe treindienst tussen Nederland en Londen2 min leestijd

Eurostar tussen Amsterdam en Londen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eurostar start op 4 april met directe treindiensten tussen Nederland en Londen. Eerder deze maand schreven we hier al over. De hogesnelheidstrein hoopt de concurrentie aan te gaan met de luchtvaart. De reistijd van Nederland naar station St. Pancras in hartje Londen zal ongeveer 3,5 uur bedragen. Enkeltjes zijn te koop vanaf 35 GBP en de verkoop start op 20 februari.

Amsterdam-Londen is met 4 miljoen passagiers per jaar een van de drukste vliegroutes binnen Europa. Dit aantal neemt elk jaar toe, omdat Nederland sterk groeit op zowel toeristisch als op zakelijk gebied. Eurostar wil met de luchtvaart gaan concurreren door een directe treindienst aan te bieden van centrum naar centrum. Nicolas Petrovic, bestuursvoorzitter van Eurostar, noemt de treindienst naar Nederland een nieuwe stap in de ontwikkeling van een Europees netwerk van hogesnelheidstreinen. “Met het aanbieden van een directe treindienst van Londen naar Frankrijk, België en Nederland versterken we de band tussen het Verenigd Koninkrijk en deze drie belangrijke handelspartners. De treindienst zal worden uitgevoerd met de nieuwe E320 treinstellen die sinds 2015 ook al tussen Londen en Parijs worden ingezet.

Eurostar Snap
Deze nieuwe E320 treinstellen zijn vanaf april ook te zien in Nederland.

Voordelen van Eurostar

Een groot voordeel van Eurostar is dat je direct van centrum naar centrum reist. In slechts 3 uur sta je van hartje Rotterdam in hartje Londen. Vanaf Amsterdam bedraagt de reistijd 3 uur en 40 minuten. Bovendien hoef je niet 2 uur van te voren op de luchthaven te zijn voor je daadwerkelijk aan de echte reis begint en mag je meer bagage meenemen. Ook noemt Eurostar het milieuvriendelijke aspect van de reis. Een reis met de hogesnelheidstrein is nu eenmaal veel milieuvriendelijker dan met het vliegtuig.

Paspoort- en veiligheidscontrole

Aanvankelijk zou Eurostar al in september 2013 beginnen met de treindienst vanaf Amsterdam, maar dit werd om verschillende  redenen diverse keren uitgesteld. En zo direct is deze treindienst ook nog niet. Omdat Eurostar nog geen paspoort- en veiligheidscontroles heeft op de Nederlandse stations, moeten passagiers in Brussel uit de trein om daar door de paspoort- en veiligheidscontrole te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *