EU sluit luchtvaartverdrag met Japan1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De EU heeft samen met Japen een nieuw luchtvaartverdrag ondertekend wat het opstarten van nieuwe routes moet vergemakkelijken. In januari maakte de Japanse maatschappij ANA al bekend om vanaf komende zomer weer op Brussel en München te gaan vliegen.

EU sluit luchtvaartverdrag met Japan

Het tekenen van dit luchtvaartverdrag is goed nieuws aangezien Japan een belangrijke handelspartner is van de Europese Unie. Over een dergelijk verdrag wordt al een aantal jaren gesproken maar tot op heden was er dus nog niets ondertekend. Daar is dus nu verandering ingekomen waardoor het openen van nieuwe vluchten tussen Japan en de EU een stuk makkelijker wordt. Op dit moment hebben al wel dertien landen een luchtvaartverdrag met Japan. Dit gezamenlijke verdrag tussen de EU en Japan moet al deze verdragen gaan vervangen. Het Europarlement moet dit nieuwe verdrag echter nog wel ratificeren.

Vanaf Schiphol worden er op dit moment door KLM twee Japanse bestemmingen aangeboden. Naast de hoofdstad Tokyo vliegt KLM ook op Osaka, de tweede grootste stad van dit Aziatische land. Op dit moment vliegen er nog geen Japanse maatschappijen op Schiphol. Zowel Japan Airlines als ANA maken namelijk geen deel uit van SkyTeam. Wellicht komt daar met dit luchtvaartverdrag in de toekomst verandering in, mits er natuurlijk voldoende slots vrijkomen op Schiphol. ANA vliegt in ieder geval vanaf dit jaar wel weer op Brussel. Japan Airlines vliegt al jaren op de luchthavens van zowel Londen-Heathrow als Parijs-Charles de Gaulle.

Japan, Luchtvaartverdrag EU
De Europese Unie en Japan hebben samen een luchtvaartverdrag ondertekend. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Uitgelichte afbeelding: ANA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *