Etihad verliest Skytrax ‘5 Star Rating’2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways verliest één ster van haar ‘5 Star Rating’ van Skytrax. De maatschappij uit Abu Dhabi verlaat daarmee de exclusieve groep van airlines met de hoogste waardering. Er zijn nu nog maar tien airlines met vijf sterren, volgens Skytrax. Qatar Airlines is nu de enige maatschappij uit het Midden-Oosten met een vijf sterren waardering. Met uitzondering van Lufthansa komt de rest uit Azië.

Skytrax

Het Britse Skytrax doet onderzoek naar de kwaliteit van airlines en vliegvelden. Op basis van het onderzoek kent Skytrax sterren toe. Dit kan oplopen tot maximaal vijf sterren. Hoe meer sterren, hoe beter de service en het product zou zijn. Er zijn overigens momenteel geen (onderzochte) airlines die slechts één ster krijgen. Het Amerikaanse Spirit Airlines krijgt wel als enige twee sterren. Vijftig maatschappij hebben drie sterren gekregen en 42 vier sterren. Etihad maakt nu ook onderdeel uit van die groep. Andere airlines met vier sterren zijn bijvoorbeeld Air France, KLM, Finnair en Virgin Atlantic. In deze groep vallen ook vier low cost carriers, namelijk easyJet, Norwegian, Citilink en West Air.

Carriers die momenteel nog wel vijf sterren hebben zijn: ANA All Nippon Airways, Asiana, Cathay Pacific, EVA Air, Garuda, Hainan Airlines, Japan Airlines, Lufthansa, Qatar en Singapore Airlines.

Lufthansa kreeg eind 2017 vijf sterren van Skytrax (Bron: Lufthansa)
Lufthansa kreeg eind 2017 vijf sterren van Skytrax (Bron: Lufthansa)

Etihad Airways

De maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten kreeg in 2016 nog vijf sterren van Skytrax. Vooral de First Class cabine werd toen goed beoordeeld. Volgens Skytrax zette Etihad daarmee een standaard voor andere airlines. Ook de eigen airport lounges werden goed beoordeeld. Inmiddels lijkt Skytrax een andere mening toegedaan. De airline krijgt nu een ster minder. Waarom de beoordeling veranderd is heeft het Britse bureau niet bekend gemaakt. Wegens slechte financiële resultaten is de airline wel flink aan het bezuinigen op het product. Overigens is het door Skytrax of Etihad zelf ook niet groots in het nieuws gebracht. OMAAT is één van de websites die de devaluatie als eerste opmerkte.

Etihad staat bekend om de First Class en nog luxere The Residence cabine. De laatstgenoemde biedt een exclusieve driekamersuite in de lucht met een woonkamer, badkamer en slaapkamer. Deze cabine is enkel beschikbaar op routes waar de airline met de Airbus A380 vliegt. Als je deze reisklasse wil ervaren moet je wel diep in de buidel tasten. Voor een ticket van Abu Dhabi naar New York in The Residence betaal je namelijk al snel 20 tot 30 duizend euro.

The Residence cabine van Etihad (Bron: Etihad Airways)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *