Etihad in de zomer ook vijf keer per week naar Brussel1 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van Etihad stijgt op (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways zal in de zomerdienstregeling ook vijf keer per week tussen Brussel en Abu Dhabi vliegen. Oorspronkelijk was er gepland dat er weer dagelijkse vluchten kwamen, maar dat plan gaat nu niet door.

Etihad vijf keer per week naar Brussel

Op dit moment vliegt Etihad Airways ook vijf keer per week naar Brussel. Vanaf 27 maart 2023 worden de eerder geplande twee extra vluchten per week niet doorgevoerd. De vluchten worden uitgevoerd volgens dit schema:

  • EY58 vertrekt om 10.55 uur uit Brussel en komt om 19.15 uur lokale tijd aan in Abu Dhabi,
  • EY57 vertrekt om 03.10 uur lokale tijd uit Abu Dhabi en komt om 08.10 uur aan in Brussel.

Etihad Airways verlengt populair stop-over programma

Boeing 787 Dreamliner

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 787-9 Dreamliner in. Dit toestel is voorzien van 28 stoelen in Business Class die volledig plat kunnen, ze staan in een 1-2-1 opstelling. In Economy Class staan 271 stoelen in een 3-3-3 opstelling. Aan boord van deze vliegtuigen kunnen passagiers gebruik maken van Wi-Fi, maar ook van een aantal live televisie kanalen. Een review van een vlucht met dit toestel kun je hier lezen op InsideFlyer.

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol kun je ook met deze luchtvaartmaatschappij reizen naar Abu Dhabi. Op deze route zijn er dagelijkse vluchten met de Boeing 787-9 Dreamliner. De vluchten vanuit Amsterdam vertrekken in de avond.

Airbus A380

Vanaf het zomerseizoen worden de grote Airbus A380 toestellen ook weer ingezet. Deze toestellen stonden lange tijd aan de grond door Covid-19. Door de toegenomen vraag van vliegtickets kan de luchtvaartmaatschappij de A380 weer inzetten. Vanaf eind maart vliegen er weer vier toestellen tussen Londen (LHR) en Abu Dhabi. Wellicht worden er op termijn nog meer bestemmingen toegevoegd voor de A380 vloot.

Etihad Guest leden sparen meer Miles via Booking.com

Afbeeldingen: Etihad Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *