Etihad Guest partner awards binnenkort online te boeken2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Guest heeft afgelopen maandag 13 februari 2023 in een email laten weten vanaf maart een aantal wijzigingen door te gaan voeren. Het programma moet hierdoor overzichtelijker en klantvriendelijker worden. In 2017 ging het programma ook al op de schop. Dat had toen vooral betrekking op het behalen van elitestatus.

Etihad Guest partner awards online boeken

Etihad wil het boeken van awards eenvoudiger maken. Zo is het binnen een paar weken mogelijk om een aantal partner awards direct online te boeken. Op dit moment kun je alleen awards van Etihad zelf online boeken. De awardtabellen voor partner awards staan wel op de website van Etihad. Echter ben je tot op heden nog steeds genoodzaakt om hierover te bellen als je een reservering wilt maken. Vanaf maart moeten in ieder geval awards van American Airlines en Virgin Atlantic online te boeken zijn.

Virgin Atlantic
Binnenkort is het mogelijk om Etihad Guest miles te besteden aan vluchten van American Airlines en Virgin Atlantic.

Daarnaast kan het aantal benodigde miles voor elke partner op dit moment erg verschillen. Aangezien Etihad het programma eenvoudiger en overzichtelijker wil maken is het goed voor te stellen dat Etihad het aantal benodigde miles voor een bepaalde vlucht gelijk gaat stellen. Je bent dan bijvoorbeeld evenveel miles nodig voor een vlucht met Etihad als met bijvoorbeeld Virgin Atlantic of Oman Air. Over deze laatste schreven we een aantal jaar gelden nog een review op InsideFlyer. Meer hierover weten we volgens Etihad op 10 maart. Doordat Etihad deze wijzigingen gaat doorvoeren zal de website op 8 en 9 maart tijdelijk minder goed te bereiken zijn.

Conclusie

Het is natuurlijk goed nieuws dat partner awards eindelijk online te boeken zullen zijn vanaf maart. Awards telefonisch boeken is uiteraard niet meer iets van deze eeuw. Daarnaast is het ook goed om te horen dat Etihad de tabel gaat vereenvoudigen. Zo weet je hoeveel miles je precies kwijt zult zijn. Echter moet je bij het brengen van dit nieuws een loyaliteitsprogramma niet te hoge verwachtingen hebben aangezien veel awards wellicht in prijs zullen stijgen.

Uitgelichte afbeelding: Etihad Guest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *