Etihad gaat weer tussen Düsseldorf en Abu Dhabi vliegen2 min leestijd

Etihad Boeing 787 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Verenigde Arabische Emiraten is een populaire winterbestemming. En dan met name Dubai en Abu Dhabi. Misschien sta je daar niet zo snel op de lange latten, maar er is wel meer dan genoeg zon om de Europese winter te doen vergeten. Goed nieuws voor zonaanbidders die vlakbij Düsseldorf wonen, Etihad gaat deze stad binnenkort namelijk weer met Abu Dhabi verbinden. De vluchttijden van Abu Dhabi naar Amsterdam zijn ook verbeterd.

Etihad winterdienstregeling

Voor de komende winterdienstregeling heeft Etihad Airways aangekondigd verhoogde frequenties in te zetten en diverse nieuwe routes op te starten. Naar onder meer Frankfurt, Madrid, Milaan, München en Rome komen er elke week tot 4 extra directe vluchten naar Abu Dhabi bij. Qua nieuwe bestemmingen moet je bijvoorbeeld denken aan Osaka, Thiruvananthapuram (in het zuiden van India), Boston en Kopenhagen.

Voor Schiphol komen er helaas geen nieuwe vluchten bij. Amsterdam mag van Etihad namelijk nog steeds een dagelijkse vlucht verwachten. De vluchttijden zijn wel veranderd voor vluchten vertrekkend vanaf 21 november 2023. Volgens Etihad zouden deze zelfs verbeterd moeten zijn. De nieuwe vertrektijden lijken echter nog volledig niet verwerkt te zijn op boekingsites. Op dit moment vertrekt de EY78 nog om 20.55 uur vanuit Schiphol met aankomst de volgende dag om 6.20 uur (lokale tijd). De tijd van de vlucht vanuit Abu Dhabi naar Amsterdam (EY77) is wel al veranderd. Deze gaat van 9.35 uur naar 14.05 uur.

Etihad Boeing 787-9

Etihad vliegt op deze route met een Boeing 787-9 Dreamliner. De meeste 787-9 toestellen van deze maatschappij beschikken over 28 Business Class en 271 Economy Class stoelen. Er is ook een variant met 8 First Class, 28 Business Class en 199 Economy Class plaatsen.

Etihad heeft ook een uitgebreide codeshareovereenkomst met zowel KLM als Air France voor vluchten van en naar Amsterdam en Parijs. Meer over de samenwerking met Air France-KLM lees je hier.

Etihad weer naar Düsseldorf

Een oude bekende van Etihad is de verbinding tussen Düsseldorf en Abu Dhabi. Deze komt na afwezigheid van zo’n 3 jaar weer terug. Vanaf 28 september 2023 start de airline namelijk met 3 wekelijkse vluchten, uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zondag. De EY40 vertrekt om 9.30 uur uit Düsseldorf (DUS) en komt om 19.00 uur (lokale tijd) aan in Abu Dhabi (AUH). De terugvlucht is op dezelfde dagen om 2.50 uur (lokale tijd) vanuit Abu Dhabi met aankomst om 7.00 uur in Düsseldorf. Niet een hele comfortabele vertrektijd dus.

Op deze route vliegt Etihad ook met de Dreamliner. Het lijkt erop dat de maatschappij uit Abu Dhabi de enige is die directe vluchten tussen beide steden uitvoert. Deze route is overigens niet alleen interessant voor Duitsers, maar ook Belgen en Nederlanders die vlakbij de Duitse grens wonen.

Bron foto’s: Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *