Air France-KLM en Etihad breiden samenwerking uit2 min leestijd

Air France-KLM Etihad

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM en Etihad hebben plannen aangekondigd om de samenwerking tussen beide maatschappijen flink uit te gaan breiden. Vorige week besloten Air France en Etihad ook al om hun codeshare uit te breiden.

Air France-KLM en Etihad breiden samenwerking uit

Air France-KLM heeft al sinds 2012 een samenwerking met Etihad Airways. Afgezien van bepaalde codeshare vluchten heeft deze samenwerking de afgelopen jaren niet veel voorgesteld. Daar kan binnenkort echter verandering in komen. Beide maatschappijen hebben deze week deze week plannen aangekondigd om de samenwerking verder uit te breiden. Als de regeringen eenmaal toestemming geven kunnen we binnenkort nog meer codeshare vluchten verwachten. Daarnaast hebben de maatschappijen ook plannen om samen te gaan werken op het gebied van frequent flyer programma’s. Dan zou het bijvoorbeeld ook mogelijk moeten worden om Flying Blue miles te verdienen en te besteden op vluchten van Etihad. Ook zou je dan met je Flying Blue SkyTeam Elite+ status de lounge in kunnen als je met Etihad vliegt.

Air France-KLM
Air France-KLM wil de samenwerking met Etihad flink uitbreiden. (Foto: Air France-KLM

Op dit moment vliegt Etihad vanuit Abu Dhabi op zowel Amsterdam als Parijs. Vanaf oktober dit jaar zal Air France ook vluchten gaan uitvoeren tussen Parijs en Abu Dhabi. KLM vliegt op dit moment helaas niet meer op Abu Dhabi. De maatschappij heeft nog niets bekend gemaakt om in de toekomst ook weer op Abu Dhabi te gaan vliegen. Dat de maatschappijen de samenwerking willen uitbreiden is natuurlijk goed nieuws voor de passagiers. Er ontstaan dan namelijk nieuwe routes en verbindingen. Zeker als je elitestatus hebt wordt de ervaring op de luchthaven een stuk aangenamer. Daarnaast ben ik zelf ook benieuwd hoe het precies zal gaan met het sparen van miles en elitestatus. We houden je op de hoogte.

Uitgelichte afbeelding: Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *