Emirates start met biometrie op luchthaven Dubai

Emirates biometrie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates passagiers kunnen op de luchthaven van Dubai straks gebruik maken van biometrie om verschillende onderdelen van het vertrekproces te doorlopen in terminal drie. Door middel van een mix tussen gezichts- en irisherkenning kunnen reizigers inchecken, de paspoortcontrole passeren, boarden en ook de lounge ingaan zonder papieren te tonen. Op dit moment is de apparatuur geïnstalleerd bij bepaalde check-in balies voor premium passagiers, gates en de lounge in Concourse B. Dit wordt ook aangegeven.

Emirates biometrie

Testfase en uitbreiding

Bij de paspoortcontrole test de immigratiedienst de ‘Smart Tunnel’. Hierbij lopen passagiers simpelweg door een tunnel waarbij ze niet stil hoeven te staan, in tegenstelling tot de huidige poortjes. Uiteindelijk moet dit de doorstroom bevorderen. Passagiers wordt gevraagd om toestemming. Wanneer de test voltooid is zal Emirates de biometrie uitbreiden, waaronder voor transfer passagiers en Economy Class reizigers.

Adel Al Redha, Executive Vice President en Chief Operations Officer bij Emirates:

Na uitgebreid onderzoek en de evaluatie van vele technologieën en nieuwe benaderingen om de klantervaring te verbeteren zijn we nu tevreden met het voorbereidende werk dat we hebben uitgevoerd en zijn we klaar om ’s werelds eerste biometrische pad te testen in de Emirates Terminal 3. De passagiers krijgen hierdoor een betere service en een leukere ervaring mee, of ze nu aankomen, vertrekken of overstappen in Dubai. Dit sluit goed aan bij Emirates’ ‘Fly Better’ merkbelofte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *