Emirates serveert reizigers nieuwe zomerdesserts2 min leestijd

Emirates serveert reizigers nieuwe zomerdesserts

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De zomer is begonnen en met het drukke vliegseizoen in aantocht komt Emirates met een nieuw fris menu voor haar reizigers op verschillende routes. Er zijn zowel nieuwe zomerdesserts voor reizigers in First Class als ook in Business Class en Economy Class.

India

Met het wegvallen van Jet Airways naar India hebben verschillende maatschappijen extra ingezet op deze bestemmingen. Emirates vliegt op verschillende bestemmingen naar India, waaronder Mumbai en ook Delhi. Vanaf juli zal Emirates een fris zomerdessert serveren op vluchten naar India. Op het menu staan dessert die bereid zijn met de ‘koning onder de mango’s’. Het gaat hier om de Alphonso Mango uit het westen van India. De Alphonso mango is rijk van smaak en wordt in regio ook gebruikt voor onder andere lassi, ijs en puree.

Reizigers in de Economy Class van Emirates kunnen genieten van mango en sago kheer. Dit is rijstdessert van mango, gecondenseerde melk en rijst. In de First- en Business Class wordt een cake met laagjes mango geserveerd.Emirates serveert reizigers nieuwe zomerdesserts

Emirates serveert reizigers nieuwe zomerdesserts

Verenigd Koninkrijk & Italië

De kans zal kleiner zijn dat je naar deze landen vliegt via Dubai, maar ook op vluchten vanuit Dubai naar bijvoorbeeld Italië of het Verenigd Koninkrijk worden frisse zomerdesserts geserveerd. Ze worden bereid met onder andere aardbeien en tomaten vanuit Italië of het Verenigd Koninkrijk. In juli en augustus zullen op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk onder andere desserts geserveerd worden met verse aardbeien. Een daarvan zal het typisch Britse Eton Mess zijn. Deze gerechten worden alleen geserveerd in First- en Business Class. Naar Italië zullen in dezelfde reisklasse typisch Italiaanse burrata’s worden geserveerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van mozzarella en tomaat.

Emirates serveert reizigers nieuwe zomerdesserts

Nederland

Ook op vluchten vanuit Dubai naar Amsterdam en bestemmingen in Duitsland worden op dit moment gerechten geserveerd met lokale ingrediënten. Het betreft hier gerechten met asperges.

Emirates probeert ook veel met lokale markten samen te werken op het gebied van lokale maaltijden. Dit is ook terug te zien, denk aan de asperges uit bijvoorbeeld Nederland, tomaten en mozzarella uit Italië en mango’s uit India. Bij Emirates worden er per dag voor ruim 520 vluchten maaltijden gemaakt door 1.800 koks.

Bron en beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *