Emirates met twee-klasse A380 naar Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates zal in juli op enkele vluchten een twee-klasse Airbus A380 inzetten, meldt routesonline . Normaal gebruikt de maatschappij uit Dubai voor haar beide dagelijkse vluchten een A380 met drie reisklassen.
Het betreft EK149/150 op 3 en 6 juli, en EK147/148 op 7 juli.

Indeling

In de twee-klasse A380 zit geen First Class. Dit scheelt 14 suites op het bovendek. In plaats daarvan zijn er meer Economy stoelen geplaatst. Ook in Business Class zijn er minder stoelen; 58 versus 76. In Economy komen er daardoor 130 tot 150 stoelen bij.

Emirates twee-klasse A380
De twee-klasse A380 biedt plaats aan maar liefst 557 Economy passagiers

Marktvraag

Normaal worden de twee-klassen A380’s ingezet naar bestemmingen met een hoog leisure gehalte en minder premium vraag. Bijvoorbeeld bestemmingen als Bangkok, Kuala Lumpur en Kopenhagen. Volgens routesonline zet Emirates tijdens het zomerseizoen de grotere-capaciteit A380 ook op andere bestemmingen in wegens marktvraag en herindeling van de dienstregeling.

Naast Amsterdam wordt de A380 naar onder andere Parijs, Londen Gatwick, Hong Kong en Barcelona ook tijdelijk gedowngraded.

Passagiers

Mocht je als Economy reiziger toevallig op de twee-klasse A380 zijn geboekt, probeer dan een stoel op het upperdeck te bemachtigen. Aan de raamkant profiteer je daar van meer ruimte door de vorm van de romp. First Class passagiers die hun stoel ‘kwijtraken’ zullen waarschijnlijk worden omgeboekt op de andere dagelijkse vlucht. Mocht Business Class overboekt zijn, dan zal Emirates waarschijnlijk ook niet moeilijk doen om je op een andere vlucht te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *