Emirates Skywards Cash plus Miles2 min leestijd

Emirates Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Skywards, het loyaliteitsprogramma van Emirates, voegt een nieuwe manier toe om je miles te besteden. Met Cash plus Miles kun je voortaan een deel van de ticketprijs betalen met je Skywards miles. Zo hoef je niet per se door te sparen naar een groot milesbedrag waar je een hele vlucht kan boeken.

Om Cash+Miles te gebruiken ga je naar de website van Emirates (klik), log je in op je Skywards account en zoek je naar een vlucht zoals gewoonlijk. Als je eenmaal je vluchten hebt geselecteerd en je gegevens hebt ingevoerd heb je op de betaalpagina de optie om met Cash plus Miles te betalen. Dit is alleen mogelijk op vluchten geboekt met een Emirates vluchtnummer en uitgevoerd door Emirates. Je kan zelf kiezen hoeveel miles je uitgeeft om de cash prijs te verlagen, met een minimum van 2000 miles. 5000 miles reduceert het tarief met US$40.

Cash plus Miles

Conclusie

Qua waarde per punt niet de allerbeste manier om je miles te besteden, maar dit zal vooral voor de niet frequente reiziger een uitkomst zijn om te besparen op je vluchten. De waarde van een Emirates punt is zo ongeveer 0,7 cent. Een retour Amsterdam-Dubai in de goedkoopste Economy Class fare brengt 3000 miles op, Economy Saver 4200 en Business Class Special en Saver respectievelijk 12000 en 15000 . Zo krijg je op een volgende boeking gelijk al korting. Om makkelijk wat miles hiervoor te verdienen kan je ook gebruik maken van een referral bonus. Zo kan je andere mensen, zoals familie en collega’s, uitnodigen en een bonus verdienen als zij hun eerste vlucht hebben gemaakt. Afhankelijk van de reisklasse is dit 1500 tot 4000 miles. Vlieg je met een familie, dan is het wellicht verstandig om de miles te ‘poolen’ in één account. Bij Emirates kan je een percentage van de reguliere miles van je familieleden krijgen. Je kan immers maar vanaf één account je punten gebruiken voor Miles+Cash dus dan kan je ze beter samenvoegen, ook al krijg je niet het volle pond.

Reacties

 1. Bobem zegt

  De conclusie dat het niet de allerbeste manier is om miles aan te wenden kan ik onderschrijven. Echter het is toch nog veel ongunstiger dan beschreven. Het is gewoon erg onverstandig om miles zo te in te wisselen.
  Voor 9.839 miles kreeg ik eergisteren een korting van € 44,08 (zo stond dat voorberekend), en uiteindelijk scheelt (tot mijn verbazing) het op de totaalprijs slechts € 38,08. Reken maar uit dat is uiteindelijk minder dan 0,39 eurocent per mile. Dus ongeveer 1/3 eurocent. Dus € 0,0039.
  Bovendien blijkt ik ook eens minder miles te krijgen, namelijk 480 reward miles minder, en 400 tier miles minder.
  Dus wat de werkelijke kosten zijn is zeer onduidelijk maar zeker veel minder dan genoemd.
  Cash+Miles is dus nadelig, tenzij men besluit nooit meer met Emirates te vliegen. Terwijl als men een paar miles tekort zou komen en men zou ze bij willen kopen moet men daar onredelijk veel meer voor betalen. Tier miles kan men al helemaal niet kopen.
  > En helaas is er op een gegeven moment geen weg meer terug in het betalingsproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *