Vanaf september aan boord betalen met KLM Flying Blue miles2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aankopen uit de Sky High collectie van KLM kunnen passagiers nu ook aan boord betalen met Flying Blue miles.

Passagiers kunnen vanaf 1 september 2016 aankopen uit de Sky High collectie afrekenen met Flying Blue miles. Leden van het Flying Blue programma hebben hiermee een extra mogelijkheid om hun Award Miles te besteden. KLM wil hiermee het spaarprogramma nog aantrekkelijker maken, ook kleine artikelen uit de brochure kunnen hiermee aan boord gekocht worden.

Sky High collection_2016_1

Verstandig?

Of het inwisselen van Award Miles ook verstandig is valt te betwijfelen. Een veel verkocht artikel als de Bose QC 25 hoofddtelefoon (de favoriet van veel frequent flyers) kost bijna 119.600 FB miles. Winkelwaarde van dit product is €299. En de B&O BeoPlay Active Noise Cancelling hoofdtelefoon kost bijna 78.800 FB miles, de winkelwaarde is €197. KLM gokt er dus op dat mensen de miles ook gaan gebruiken voor spontane aankopen aan boord. De producten zijn al wel online the  bestellen in de webshop van KLM. De inwisselkoers van een Award Mile is €0,0025. Ik denk zelf dat mensen de Award Miles beter kunnen gebruiken om Award tickets mee te bestellen, met name tickets welke in de maandelijke Promo Awards verkocht worden. Hierbij krijgen Flying Blue deelnemers tot 50% korting op award tickets.

Sky High collection_2016_2

Wie kan aankopen doen?

Alle Flying Blue deelnemers kunnen aan boord aankopen doen, mits ze over voldoende saldo beschikken. Het cabinepersoneel kan aan boord inzien welk saldo aan Flying Blue miles elke passagier heeft. Het minimale aankoopbedrag is €5, het maximale aankoopbedrag is €400. De kostprijs in Flying Blue miles van een gewenst artikel moet een passagier nu nog aan het cabinepersoneel vragen. Binnenkort komt de aankoopprijs in Flying Blue miles ook in het Sky High magazine te staan. Passagiers kunnen alleen producten aankopen met eigen Flying Blue miles, je kan dus geen producten kopen namens iemand anders die niet aan boord is.

Wat is jullie favoriete manier om Flying Blue miles te besteden? 

Met dank aan Erik voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *