Emirates Maakt Het Mogelijk 48 Uur Voor Vertrek In Te Checken2 min leestijd

Emirates

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel werd als eerste gepubliceerd op insideflyer.dk op 3 april 2016 door Hendrik Olsen.

Emirates heeft de mogelijkheid om online in te checken 48 uur voor vertrek verlengd. Vroeger was dit net als bij veel andere vliegtuigmaatschappijen 24 uur voor vertrek.

Deze verandering is al doorgevoerd en kan nu al gebruikt worden voor alle reizen met Emirates van Amsterdam naar Dubai.

Alex Knigge, Senior Vice President Corporate Communications Marketing & Brand (Digital) van Emirates zei:

We hebben altijd rekening gehouden met feedback van onze passagiers en de uitbreiding van de online check-in periode is daar een gevolg van. Doordat passagiers 48 uur voor vertrek al in kunnen checken creëren we nog meer flexibiliteit voor onze klanten. Zo kun je bijvoorbeeld ook meteen je voorkeur voor stoelen aangeven voor een comfortable reis. Dit is slechts een van de vele opties die we online implementeren om de ervaringen van onze passagiers te verbeteren.

Emirates
Check-in Met De Emirates Mobiele App.

Uitzonderingen

Er zijn uitzonderingen op de nieuwe 48 uurs check-in regeling. Reist u bijvoorbeeld naar de VS, dan kun je wel inchecken, maar de elektronische instapkaart is dan vooralsnog niet beschikbaar tot 24 uur voor vertrek. Dit is niet echt een groot probleem wanneer je gebruik maakt van de Emirates mobiele app, aangezien je in de meeste gevallen alsnog de mobiele boarding pass ontvangt voor je aankomt op de luchthaven.

De Voordelen

Enkele van de voordelen van de mogelijkheid om online in te checken 48 uur voor vertrek zijn:

  • Betere mogelijkheden om upgrades te benutten wanneer er vrije plaatsen zijn.
  • Makkelijker voor Emirates om met de reizigers te communiceren in geval van vertraging e.d.
  • Emirates verwacht minder wachtrijen bij de luchthavens, omdat men vaker een boarding pass al vanuit huis mee zal krijgen.

Hold My Fare

Ook interessant is dat Emirates heeft gekozen om hun “Hold my fare”-concept uit te breiden met maximaal 72 uur. Het kost een kleine vergoeding om van deze optie gebruik maken, maar het kan soms heel handig zijn om een goedkoop vliegticket veilig te stellen. Veel andere maatschappijen (met name in de VS) hebben een 24-uurs terugbetalingsregeling. Daarom is het “Hold-my-fare”-concept van Emirates heel voordelig, omdat je nog niet meteen hoeft te betalen voor je ticket

Lees het volledige bericht hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *