Eindhoven verwacht drukke meivakantie2 min leestijd

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meivakantie staat weer voor de deur. Dat betekent ook dat de Nederlandse vliegvelden zich opmaken voor een drukke periode. Voor Eindhoven Airport betekent dit dat er in de meivakantie tot 24.000 reizigers per dag gebruikmaken van het Brabantse vliegveld. 

Meivakantie 

Terwijl sommigen zich drukmaken over de tijdelijke sluiting van Eindhoven Airport in 2027, maakt de luchthaven zich klaar voor de komende meivakantie. De officiële meivakantieweek begint komende zaterdag 27 april en duurt tot en met zondag 5 mei 2024. Maar de drukte start al iets eerder en loopt ook wat langer door. Bijvoorbeeld omdat scholen veelal twee weken vakantie hebben. De scholen gaan in het zuiden veelal na aanstaande vrijdag dicht. 

Vluchten en passagiers

Het zal een vanouds drukke meivakantie worden op Eindhoven Airport. De luchthaven geeft aan dat er per week zo’n 150.000 reizigers reizen vanaf of naar de luchthaven. Volgens Eindhoven Airport zijn de drukste dagen komende vrijdag, zondag en maandag.

Volgende week zullen er zo’n 60 vluchten per dag vertrekken. Een week later, in de officiële vakantieweek, zijn dat er 431, wat er ongeveer 61 vluchten per dag zijn. In de week na 5 mei vertrekken er 62 vluchten per dag. De hierboven genoemde getallen komen overeen met vorig jaar. 

Review: Met Wizz Air low budget van Krakau naar Eindhoven | Airbus A321neo

Goed voorbereid op weg

De luchthaven adviseert mensen goed voorbereid op weg te gaan. Check thuis al online in voor je vlucht via de website of app van de luchtvaartmaatschappij. Hierdoor worden lange rijen bij de incheckbalies voorkomen. Ook is het gemakkelijk om een tijdslot voor de veiligheidscontrole te selecteren via de website van de luchthaven. Binnen het tijdslot kun je gemakkelijk doorlopen en hoef je niet al te lang te wachten. Dit bevorderd de doorstroom bij de veiligheidscontrole. 

Wees natuurlijk op tijd op de luchthaven. Minimaal 2 uur van te voren. Kom je met het OV, dan neem je vanaf station Eindhoven gemakkelijk de bus naar de luchthaven die je voor de deur afzet. Kom je met de auto, reserveer dan vooraf een plekje via de website van de luchthaven. Ben je lid bij de ANWB dan kun je zelfs tot 15% korting ontvangen op parkeren op de luchthaven.

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau
Airport Shuttle vanaf Eindhoven Centraal Station

Bron: Eindhoven Airport | Foto’s: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *