Eindhoven Airport zet parkeergarage plannen in de ijskast

Eindhoven Airport stopt parkeergarage plannen in de ijskast

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In april van dit jaar was de herinrichting van het gebied rondom Eindhoven Airport afgerond. Er werd een nieuw voetgangersgebied geopend en ook een goede looproute naar parkeergarage P4 en P1. P1 is de nieuwste parkeergarage bij de luchthaven en is vorig jaar geopend na wat op onthoudt. Er zat voor Eindhoven Airport nog een nieuwe parkeergarage in de pijpleiding, namelijk P5. Maar de plannen voor deze parkeergarage lijken nu de ijskast in te gaan.

Onzekerheid

Vanwege de huidige Coronacrisis ligt de reiswereld op z’n gat. Er is een hoop onzekerheid over wanneer de markt weer aantrekt. Wat kan de sector de komende maanden verwachten. En hoe zit het met de verwachting over bijvoorbeeld een jaar? Hoe de toekomst er uiteindelijk uitziet heeft grotendeels met vier zaken te maken:

  • Wanneer is er een goedwerkend vaccin?
  • Op welk moment is het aantal besmettingen flink gedaald?
  • Wanneer hebben reizigers weer voldoende vertrouwen om te reizen?
  • Wat is het moment dat landen allerlei (in)reisbeperkingen opheffen?

Als de antwoorden op deze vier zaken positief zijn, zal naar verwachting het aantal reizigers weer toenemen. Tot die tijd blijft het onzeker. Dit is voor Eindhoven Airport dan ook een van de redenen om de bouw van de nieuwe parkeergarage P5 voorlopig in de ijskast te zetten.

Eindhoven Airport stopt parkeergarage plannen in de ijskast
Foto: Eindhoven Airport

Plannen P5

Voor de Coronacrisis waren er dus plannen om een nieuwe parkeergarage te bouwen nabij Eindhoven Airport. Er waren veel vluchten, veel reizigers en dus parkeerplaatsen nodig. Eindhoven Airport had een aanbestedingsprocedure uitstaan. Maar deze is nu dus stopgezet. Eindhoven Airport noemt de onzekerheid nu en in de toekomst dus als een van de redenen. Ook heeft de Raad van Staten op 14 augustus het bestemmingsplan voor de parkeergarage geschorst. De door de Raad van Staten ingestelde schorsing heeft ertoe geleid dat er veel onduidelijkheid is waarop de Raad van Staten tot een definitieve uitspraak komt in de bodemprocedure van het gebied. Dit in combinatie met alle onzekerheid door het Coronavirus zorgt voor het (tijdelijk) stopzetten van deze plannen.

Eindhoven Airport geeft verder het volgende aan:

Na afloop van de bodemprocedure zal het pas duidelijk zijn of het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan in werking zal treden en een parkeergarage conform het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan worden aanbesteed.

Daarom heeft Eindhoven Airport nu alle betrokken partijen ingelicht en zal er geen verdere uitwerking van P5 komen.

Bron & beeldmateriaal: Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *