Einde voor inflight magazine Swiss Air Lines1 min leestijd

Swiss Air Lines Cabin crew (Bron: SWISS)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zwitserse nationale maatschappij Swiss Air Lines stopt met het fysieke inflight magazine. Vorig jaar zei AA ook al gedag tegen het papieren boekje aan boord. Het laatste SWISS Magazine werd afgelopen zomer uitgeven. Het tijdschrift verdwijnt niet, maar is vanaf nu enkel nog online beschikbaar. Passagiers kunnen de content vooraf downloaden.

Swiss Magazine

Alhoewel Swiss de aankondiging positief probeert te brengen is het natuurlijk jammer dat het papieren inflight magazine verdwijnt. De maatschappij heeft in totaal 183 keer het tijdschrift uitgegeven. De laatste editie stond in het teken van de 20e verjaardag van de SWISS Foundation. Tijdens de pandemie kwam het magazine al minder vaak uit, overigens maakten veel airlines dezelfde keuze.

Het nieuwe magazine komt niet meer maandelijks uit. Er wordt namelijk steeds nieuwe content toegevoegd aan het SWISS World platform. Het nieuwe digitale platform moet reisverhalen over mensen, bestemmingen en culturen gaan brengen. Passagiers voor hun vlucht de content zelf downloaden, het is mogelijk om zelf een selectie te maken. Dit is dan offline aan boord ook toegankelijk. Op sommige long haul toestellen is tegen betaling WiFi beschikbaar, bijvoorbeeld op de Airbus A330 en A340. Het is dan ook mogelijk om de content aan boord te downloaden.

Snapshot van het nieuwe SWISS magazine (Bron: SWISS)

Flexibeler aanbod

SWISS zelf is blij met het digitale alternatief omdat het flexibeler is en meer bij deze tijd past. Ook biedt een online platform meer mogelijkheden voor video’s en interactieve content. SWISS Blog, Cargo Blog en World of SWISS worden samengevoegd met het nieuwe SWISS World platform. Deze titels gaan dus niet meer individueel verder.

Het nieuwe SWISS inflight magazine is hier te bekijken. En deze video geeft nog wat meer uitleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *