De eerste route & nieuwe business class van de Air France A350

Thai Airways vanaf 1 Augustus met Airbus A350 naar Brussel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France krijgt binnenkort het eerste A350-900 toestel geleverd van de 21 bestelde toestellen. Aan boord van de Air France A350 zijn 34 business class stoelen, 24 premium economy stoelen en 266 economy stoelen. Deze toestellen waren bestemd voor JOON, maar dit merk is onlangs weer ondergebracht in Air France.

Eerste route Air France A350

De eerste route zal van Parijs Charles de Gaulle naar Bamako en vervolgens naar Abidjan zijn volgens Routes Online. Deze route start op 23 september 2019 en is momenteel al te boeken.  Deze route is ingepland tot en met 8 december 2019, waarbij er ook een eenmalige verbinding met Seoul Incheon staat gepland met de A350 op 29 maart 2019.

De komende tijd zullen er aanvullende routes ingepland gaan worden met dit nieuwe toestel. Het kan dus voorkomen dat een andere route eerder aangevlogen zal worden dan de bovenstaande, maar op dit moment kun je er vrij zeker van zijn dat deze route de A350 krijgt. Echter hangt het e.e.a. nog wel af van de definitieve levering van het eerste toestel.

Nieuwe business class A350

De Air France A350 krijgt ook een geheel nieuwe business class in een opstelling die tot nu toe niet gebruikt is. De stoelen staan in een 1-2-1 opstelling en Air France zal de Zodiac Optima stoelen installeren aan boord van dit nieuwe toestel. Deze stoelen lijken op de nieuwe United Polaris business class stoelen die door de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gebruikt wordt. Zij hebben echter een exclusief recht op de stoelen voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waardoor Air France gebruik kan maken van deze nieuwe stoelen.

Air France A350
A350 business class ©Air France

In het onderstaande filmpje kun je meer zien van deze nieuwe business class:

H/T OMAAT

Reacties

  1. Wilhelm zegt

    Wow! Echt veel mooiere en betere stoelen als in 787-9/10. Vooral 2 pers bed is erg fijn en gezellig met partner en gezinsvakanties. Bij klm vind ik alleen 747 en 777 gezellige stoelen in C hebben. Vooral dus voor gezinsvakantie

    • Kilian zegt

      Nee, in de B787-10 van KLM komen andere stoelen. Dat is een verbeterde/uitgebreidere variant van de huidige stoelen in de B787-9 (1-2-1 reverse herringbone).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *