Easyjet past handbagagebeleid aan vanaf februari 2021

Airbus toestel van EasyJet (Bron: EasyJet)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Easyjet past het handbagagebeleid aan vanaf februari volgend jaar. Vanaf dat moment kunnen veel passagiers alleen nog een klein stuk handbagage (ter grootte van een tas) meenemen. Momenteel mogen alle passagiers nog twee stuks handbagage meenemen, maar dat is straks alleen nog toegestaan voor een selecte groep passagiers.

De luchtvaartmaatschappij en Icelandair zijn onlangs ook een nieuwe samenwerking aangegaan. Op die manier kun je makkelijk overstappen tussen de twee verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Easyjet past handbagagebeleid aan

Vanaf 10 februari 2021 gaat het nieuwe beleid in. Vanaf dat moment mogen alle passagiers aan boord één klein stuk handbagage meenemen van maximaal 45x36x20 centimeter. Dit is ongeveer zo groot als een rugtas. Passagiers die een stoel aan de voorzijde van het vliegtuig (Up Front) of met extra beenruimte (Extra legroom) boeken mogen een additioneel item meenemen van maximaal 56x45x25 centimeter. Dit geldt ook voor EasyJet Plus kaarthouders en passagiers die een FLEXI tarief boeken.

Op dit moment kunnen alle passagiers nog een groot stuk handbagage meenemen en een klein tweede stuk handbagage. Vanaf februari zal dit dus wijzigen en kunnen alle passagiers een klein item meenemen, waarbij sommige passagiers het grote stuk handbagage nog steeds mee mogen nemen.

Het nieuwe beleid geldt voor passagiers die een ticket geboekt hebben vanaf 1 december 2020. Heb je voor die datum een ticket geboekt voor een vlucht na 10 februari, dan mag je het grote stuk handbagage gratis inchecken. Aan boord kun je dan alleen het kleine handbagage stuk meenemen.

Airbus A320 van EasyJet (Bron: EasyJet)

Afbeeldingen ©Easyjet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *