Nooit je eigen koffer inpakken? – DUFL1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Stel je eens voor dat je nooit meer zelf je koffer hoeft in te pakken en in te checken op de luchthaven. Dat, wanneer je bij je hotel aankomt, je koffer al op je staat te wachten met precies dat er in wat je nodig hebt. Met DUFL kan dat!

DUFL is een service waarbij je, na het downloaden van de app (klik), gratis een koffer thuisgestuurd krijgt. Die kun je dan inpakken met je kleding en vervolgens terug sturen. De mensen bij DUFL nemen de koffer in ontvangst en gaan de kleding digitaal catalogiseren.

Wanneer je daarna dan weer op reis gaat kun je dan via de app je kleding uitkiezen uit je digitale kledingkast en DUFL stuurt je koffer dan automatisch met die kleding naar je hotel! Na je verblijf laat je de koffer ook gewoon weer in het hotel achter laat.

De DUFL app
De DUFL app

De service is op dit moment alleen nog in de USA beschikbaar, maar misschien is het wat voor frequente reizigers naar de USA! De app is gratis, maar het kost je $9,95 per maand om je digitale kledingkast te hebben bij DUFL en daarnaast betaal je $99 per retourtrip (binnen de USA) voor je koffer.

Volgens DUFL is dit dé oplossing om kostbare tijd te besparen en is het innovatie pur sang. Met een eerste investering van 2,5 miljoen USD (!) is de website/app/service inmiddels live en klaar voor gebruik!

Wij zijn er nog niet helemaal uit of dit voor ons wel echt dé oplossing is? Wat denk jij? Zou jij gebruik maken van een dergelijke service?

Foto’s: uncrate.com, telegraaf.nl

Reacties

 1. Sand0rf zegt

  Beetje een dure oplossing voor een probleem wat ik niet zie. Voor nagenoeg alle TATL vluchten zit bagage ingebregen in de prijs dus kost het je niks extra’s. Hooguit die paar uur die je wint op het vliegveld doordat je alleen met handbagage reist…

  • SVDH zegt

   Voor TATL vluchten kun je deze dienst (nog?) geeneens gebruiken 🙂 Ik zit dit meer als dienst voor 0,01% van de reizigers, het type dat echt zo weinig mogelijk met inpakken en logistiek bezig wil zijn en gewoon snel en zonder hassle van punt a naar punt b wil.

 2. Simon zegt

  Hi,

  Wat is hier nieuw aan? In Nederland hebben we al Travel-Light die meer doet dan alleen een koffer en in Engeland heb ik SendMyBag ook wel eens gebruikt.

  Leuk maar niet nieuw en zeer duur gezien Travel-Light €39, voor een koffer retour vraagt en SendMyBag ook voordeliger is.

  Knap dat ze zoveel geld opgehaald hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *