Drukste Zomer Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Belgische luchthaven Brussels Airport wist vorige maand bijna 19 procent passagiers meer te vervoeren dan in augustus 2013. In de zomermaanden juli en augustus hebben meer dan 4,7 miljoen mensen gekozen voor de Zaventemse luchthaven. De cijfers voor deze maanden liggen maar liefst 6,5 procent hoger dan in 2000.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: “Juli was al een recordmaand en de cijfers van augustus zijn eveneens opmerkelijk. Onze teams hebben in alle piekperiodes dezelfde servicekwaliteit verzekerd. Een optimaal beheer van de communicatie en de alomtegenwoordigheid van onze teams op het terrein hebben heel de zomer lang voor een vlotte doorstroming van 4,7 miljoen reizigers gezorgd.”

Passagiers

18,7 procent meer passagiers passeerden op de luchthaven in augustus, een gigantische tweecijferige groei dus. Dat cijfer zorgt voor bijna 370.000 extra passagiers. Het zijn vooral zonnige Europese bestemmingen zoals Antalya en Barcelona die het zeer goed deden. Ook het aantal transitpassagiers is toegenomen (+21,9%)  dankzij de rol van Star Alliance hub van Brussels Airport in Europa.

Vracht

De cargo-activiteit kende een matige groei (+1,2%) in vergelijking met augustus 2013. Het volvrachtvolume blijft verder dalen (-30%) tengevolge van de vertraging van de economische activiteit op Europese schaal, zoals wordt bevestigd door IATA. Het integratorverkeer (DHL) daarentegen blijft in augustus positief evolueren (+30%) en de vracht aan boord van de passagiersvliegtuigen groeit met 10,9%.

brusselsairport

Vluchten
Het aantal vluchten neemt toe met 11%. Deze groei wordt vooral verklaard door een stijging van het aantal passagiersvluchten met 11,7 %. De bezettingsgraad van de vluchten bedraagt 81,2%, dat is 3% meer dan in augustus 2013. Het aantal passagiers bedraagt 124 per vlucht. Tegenover het jaar 2000 zien we een daling van het aantal vluchten met 25,5% en een toename van het aantal passagiers per vlucht met 46%.

Als de luchthaven zo blijft groeien zal het totale passagiersaantal dit jaar zeker stijgen boven de magische grens van 20 miljoen.

brussels_airlines-A320-600x399
Ook luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kan bijzonder goede cijfers voorleggen van de maand augustus.

Brussels Airlines kent 19 procent groei

Ook de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kan terugkijken op een bijzonder geslaagde zomerperiode.  De maatschappij groeide in augustus immers met 19,1 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad steeg met net geen 4,5 procent naar 81,50 procent, wat een record in de geschiedenis is. In totaal kozen er 622.000 passagiers voor Brussels Airlines vorige maand en dat zijn er 100.000 meer dan vorig jaar. Volgens de maatschappij spelen de scherpe ticketprijzen en de uitbreiding van het aanbod naar zonbestemmingen hierin een rol. Ongeveer 520.000 mensen kozen voor een korte of middellange vlucht en zo’n 102.000 hadden als bestemming Europa of Afrika.

brai

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *