Drive-inchecken op P3 tijdens de meivakantie ook voor KLM

schiphol check in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meivakantie komt er weer aan; een drukke periode op de weg maar ook op de luchthavens. Het is daarom niet verrassend dat zowel vliegvelden als luchtvaartmaatschappijen extra maatregelen nemen om de extra vakantiegangers zo soepel mogelijk te laten reizen. Op Schiphol is het sinds een aantal jaar al mogelijk tijdens piekperiodes om kosteloos je bagage af te geven op P3 lang parkeren met drive-inchecken. Voorheen was dit alleen voor passagiers van Transavia en TUI. De komende vakanties doet ook KLM mee.

Schiphol Drive-Inchecken
Geen gesleep meer met je koffers naar de terminal

Drive-inchecken voor KLM

Mocht je lang parkeren bij P3, dan hoef je niet per se je bagage meer mee de shuttle bus in te nemen naar de reguliere check-in balies in de terminal. Als je aan bepaalde vereisten voldoet kun je ook inchecken en je bagage afgeven bij de balies bij de parkeerplek. Ten eerste is dit beschikbaar in de periode van 19 tot en met 28 april en van de zomer tussen 5 juli en 9 augustus. Voor KLM geldt de beschikbaarheid dagelijks tussen 06:00u en 12:00u. Daarnaast is het alleen mogelijk tot 90 minuten voor vertrek om je bagage af te leveren. Dit mag ook alleen reguliere ruimbagage zijn; geen afwijkende formaten of huisdieren dus. Alle reizigers moeten ook persoonlijk aanwezig zijn. Na de afgifte van je bagage kun je direct door naar de securitycontrole.

Via drive-inchecken kan je, zeker als je geen SkyPriority hebt, de eventuele rijen in de reguliere vertrekhal vermijden. Ga jij er gebruik van maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *