Zomertips Schiphol: Parkeren2 min leestijd

Parkeren op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De zomervakantie is begonnen. Dat gaat flinke drukte opleveren op Schiphol, zo is de verwachting. Om je reis via de luchthaven zo soepel mogelijk te laten verlopen geven we enkele praktische tips en zaken waarop je moet letten voor een vlotte reis. Ditmaal komt parkeren aan bod. Vorig jaar besteedde we al uitgebreid aandacht aan de verschillende opties. Deze keer focussen we op lang parkeren op P3.

Boek je parkeerplaats van te voren

P3 bij Schiphol is erg groot. Toch kan het met de zomerdrukte voorkomen dat het vol is. Zorg daarom dat je van te voren een reservering hebt, dan ben je zeker van een plek! Bovendien betaal je minder als je (lang) van te voren boekt. Reserveren is mogelijk vanaf twee dagen parkeren. Bij het boeken kan je tevens kiezen voor overdekt parkeren in de garage, tegen een meerprijs. Zo staat je auto niet wekenlang in de zon.

Schiphol parkeren
De verschillende parkeerlocaties op Schiphol

Lang Parkeren. Hoe werkt het?

P3 ligt niet vlak bij de terminal, maar op de randweg naast Schiphol. Het adres voor de navigatie is Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol. Als je aankomt kun je via de linkerstrook richting de parkeergarage, of via de rechterstrook naar de parkeerplaatsen. Bij de reservering heb je een keuze kunnen maken tussen inrijden met kentekenherkenning of creditcard. Bij de eerste optie krijg je bij het inrijden tevens een parkeerkaart. Bewaar deze!

Na het inrijden is er ruimte om je koffers alvast uit te laden. Ga je daarna de auto parkeren, schrijf dan het nummer van de rij op!

Vlieg je met TUI of Transavia, dan kan je in het gebouw tijdens de zomer ook alvast je bagage afgeven! Voor meer informatie hoe dit werkt, lees dit artikel. Een aanrader om gebruik van te maken; zo omzeil je de lange rijen in de terminal!

Naar de terminal

Er is een gratis pendelbus die elke 10 minuten vertrekt voor de ingang van de wachtruimte. Aan boord zijn speciale rekken voor koffers. De rit naar de terminal duurt zo’n 5 minuten. De eerste stop is bij Vertrek 1/2; o.a. KLM en partners, Lufthansa en Transavia. De tweede stop is bij Vertrek 3.

Bij aankomst

Op de terugweg vertrekt de shuttle vanaf het busstation op het aankomstniveau. Dit is aangegeven op de borden. Medereizigers met bagage kunnen wachten bij het inlaadpunt naast de garage. Haal je de auto op, dan is de uitgang aan de andere kant van de garage. Uitrijden gaat via dezelfde manier als binnenkomst; kentekenherkenning met parkeerkaart of creditcard. Als je de gereserveerde termijn niet hebt overschreden, gaan de slagbomen automatisch open. Kom je later terug dan kost dit €10 per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *