Downgrade voor Accor Aandeelhouders

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een aantal maanden geleden schreven we over de mogelijkheid om Accor Le Club Platinum status te kunnen krijgen, enkel door aandelen te kopen (klik).

Er waren de afgelopen dagen al berichten dat Accor de voorwaarden voor de Aandeelhouders Club zou aanpassen,  en dit is nu ook bevestigd door een e-mail van Accor. De moraal van het verhaal is dat het lidmaatschap van Le Club des Actionnaires niet meer automatisch de Le Club Platinum status met zich meebrengt, maar ‘slechts’ Gold status.

UPDATE: De Gold status is maar één jaar geldig. Le Club Accor CDA
Vanaf 3 juni 2015 worden alle accounts van Le Club des Actionnaires gedowngrade naar Le Club Gold.
Het eigenaardige van dit soort mails vind ik altijd dat er net gedaan wordt alsof het een verbetering is! Zo wordt er gesproken dat er onderzoek is gedaan om de service te verbeteren. Eén van de besluiten was om in 2015 de Shareholders Club (Le Club des Actionnaires) te herzien om nieuwe voordelen toe te voegen aan de al aanzienlijke lijst van voordelen.

Uit de e-mail van Accor...
Uit de e-mail van Accor…

Wat ik me zou kunnen voorstellen om deze “voordelen” te rechtvaardigen, is dat de Le Club Platinum status verder ge-upgrade wordt, zoals een veel gehoorde wens voor gratis ontbijt. Maar een downgrade van Platinum naar Gold voelt niet echt als een voordeel…

Accor Le Club Gold en Platinum

Wat zijn de verschillen tussen Le Club Gold en Platinum? Het enige echte verschil is de toegang tot de Executive Lounge die je bij Le Club Gold niet automatisch krijgt. Ook spaar je 7% punten in plaats van 8,5%.

De diverse statusniveaus in het Le Club Accorhotels loyaliteitsprogramma
De diverse statusniveaus in het Le Club Accorhotels loyaliteitsprogramma

Die lounge was voor mij persoonlijk juist het meest interessante, alhoewel er in Europa maar weinig lounges te vinden zijn. In Azië, zoals bijvoorbeeld in Bangkok, is de keuze echter groot en ik heb daar dan ook uitstekende ervaringen gehad.

Aandelen houden of verkopen?

In mijn vorige artikel (klik) heb ik beschreven hoe ik 50 aandelen kocht voor €29,70 per stuk. Inmiddels staat de koers op €50,45 (12 maart 2015), dus ik mag niet klagen! Daarnaast is het ook mogelijk om één aandeel te kopen om Le Club Gold te krijgen, deze moet dan echter wel ‘op naam’ geregistreerd worden. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik zal doen.

Op ons forum wordt uitgelegd hoe het werkt om met één aandeel al Le Club des Actionnaires te krijgen. Ook is daar een discussie over deze nieuwe situatie, dus praat met ons mee op http://forum.ikvliegveel.com/threads/accor-platinum-worden-koop-aandelen.417 (klik).

Reacties

  1. Barend zegt

    Verkopen & je winst opstrijken Theo. Dan 1 aandeel op naam kopen. Ik neem aan dat de stijging van het aandeel komt door de vele aankopen ervan. Dat moet wel gaan stagneren nu, zou je zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *