Air Berlin Status Match

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Berlin biedt al enkele jaren de mogelijkheid aan om een status match te doen, maar tot nu toe werd dit niet gepubliceerd op de site van de luchtvaartmaatschappij zelf. Hier is sinds deze week verandering in gekomen en er wordt nu mooi uitgelegd wat je moet doen om voor een status match in aanmerking te komen bij TopBonus, het loyaliteit programma van Air Berlin.

Wanneer je elite status hebt bij een andere maatschappij uit de Star Alliance of SkyTeam alliantie, dan kun je het volgende doen:

 • Stuur een e-mail naar [email protected]
 • Vermeld je TopBonus nummer
 • Voeg een foto of scan toe van je huidige elite status kaart bij een andere maatschappij

Daarna is het wachten tot je aanvraag is verwerkt en je via e-mail antwoord krijgt. Let er wel op dat je niet kan status matchen met andere OneWorld maatschappijen, wat jammer is.

Air Berlin Topbonus

Indien je nog geen lid bent van het TopBonus programma, dan kan je via deze link een account aanmaken. Het mooie is dat je momenteel een gratis voucher voor lounge toegang krijgt na registratie. Met de voucher krijg je toegang tot lounges in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Als je aanvraag tot status match wordt bevestigd, dan kan je vanaf dat moment gebruik maken van de voordelen die het Silver, Gold of Platinum niveau met zich mee brengen.

Air Berlin Status Benefits

Er staat momenteel een fout in de terms & conditions op de site van Air Berlin, de minimum vereisten voor herkwalificatie kloppen niet helemaal:

 • Collect 25,000 status miles or 24 flights within 12 months and you will be awarded a Silver Card
 • Collect 50,000 status miles or 24 flights within 12 months and you will be awarded a Gold Card

Zoals je kan zien zijn de voorwaarden voor Silver en Gold hetzelfde, maar als je verder zoekt op de site van het TopBonus loyaliteit programma, dan zie je het volgende:

Air Berlin Status Levels

 

Het is afwachten wanneer dit door Air Berlin wordt gecorrigeerd, maar bovenstaande zijn de échte minimum vereisten. De status match kan eenmalig aangevraagd worden voor Silver of Gold status en is geldig voor 12 maanden.

Ben jij van plan om een status match aan te vragen bij Air Berlin? Laat het ons weten op het forum.

Reacties

 1. Alexo zegt

  Binnen een dag reactie:

  thank you for your status match request. You will receive your topbonus Gold Card in 14 days per post.

  Happy me aangezien ik aankomend jaar een hoop BA ga vliegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *