DoubleTree London Heathrow Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin December had British Airways (BA) een sale waarbij je rond 1.000 euro in Business Class kon vliegen naar veel bestemmingen in de Verenigde Staten. Een van de bestemmingen die werd aangeboden was Honolulu en omdat dit bij BA een soort van heilige graal is besloot ik een Tier Point run (de BA versie van een Elite Qualifying miles/status run) te doen om Elite status te halen bij BA. De route die ik uiteindelijk vloog was Amsterdam-Londen-Jersey-Londen-New York-Phoenix-Honolulu en v.v.. Aan het einde van deze Tier Point run zou ik,  naast een mooi aantal besteedbare Avios, ook Silver status bij de British Airways Executive Club overhouden – de op één na hoogste status.

Ik kwam op dag 1 op London Gatwick en zou mijn volgende vlucht de dag erop vanaf London Heathrow vertrekken – allebei luchthavens in Londen, maar wel met 60km er tussen. Ik besloot daarom om een hotel in de buurt van luchthaven Heathrow te boeken zodat ik de volgende morgen niet zo vroeg uit mijn bed hoefde om mijn vlucht te halen. Mijn keuze kwam uiteindelijk uit op het Doubletree by Hilton, London Heathrow airport dat tegen de luchthaven van Heathrow aan ligt.

Transfer Gatwick – Heathrow

Vooraf had ik research gedaan hoe ik deze route het makkelijkste kon afleggen en had daarom online een ticket voor de busservice van National Express geboekt. Deze brengt je bij rustig verkeer in 45 minuten van de ene luchthaven naar de andere, afhankelijk van het moment van boeken kost dit je ongeveer 15-25 GBP enkele reis. Ik stapte uit bij Heathrow  Terminal 5 om vervolgens een shuttlebus richting het hotel te nemen.

nat express transfer Shuttle busverbinding Gatwick – Heathrow

Op Heathrow aangekomen bleek het echter dat hotels geen eigen shuttle diensten mogen onderhouden tussen hotel en luchthaven en dat ik hiervoor gebruik moest maken van de ‘Hotel Hoppa’. Dit zijn een aantal buslijnen die afhankelijk van het lijnnummer stoppen bij een reeks hotels. Na het betalen van 4.5 GBP en 45 minuten rijtijd (alhoewel het hotel niet zo ver af ligt van Heathrow is het wegennet rondom Heathrow net een spinnenweb) stond ik dan eindelijk voor de deur van het hotel.

Check-In

Omdat ik mijn kamer via de Indiase website GoIbIbo.com had geboekt had ik vooraf nog wat vrees dat de reservering mogelijk niet was doorgekomen. Maar, na de gebruikelijke grapjes bij het inchecken “meneer, wat heeft u een ingewikkelde achternaam” had ik mijn sleutel  toch snel in bezit. Voordat ik naar mijn kamer ging besloot ik eerst de bar van het hotel uit te proberen welke zich bevond tegenover de receptie. Omdat het niet al te druk was in hotel had ik mijn Engelse biertje in no-time voor me staan.

bar_receptieBar

Kamer

Bij binnenkomst in de kamer viel mij meteen op dat het een vrij moderne kamer was met redelijk wat ruimte om je te bewegen. Ondanks dat het hotel dicht bij de luchthaven gelegen is heb ik vliegtuig gehoord. Overigens had ik bij het inpakken van mijn koffer een beginnersfout gemaakt: door alleen te denken aan de uiteindelijke bestemming was ik vergeten de juiste wereldstekkers in te pakken voor de UK. Gelukkig had de receptie een reserve-exemplaar liggen die ik kosteloos mocht gebruiken.

inkijk_doubletreeKamer gezien vanaf deur binnenkomst

Sommige hotels hebben bedden die erg hard liggen (soms voelt het alsof je op een betonplaat slaapt), maar het matras in mijn kamer deed me meer denken aan een veren bed, zo zacht was het.

bed_doubletreeHet superzachte bed

De badkamer zag er erg modern uit en was voorzien van een ligbad. De gebruikelijke zeepjes en shampoos waren ook aanwezig. Ik vind het zelf altijd belangrijk dat er voldoende waterdruk op de douche staat – niets is zo erg als douchen onder een half straaltje. De waterdruk in dit hotel was gelukkig prima!

badkamer1_doubletreeDe badkamer voorzien van ligbad

toilet_doubletreeHet toilet

Ontbijt

Doordat mijn vlucht naar New York erg vroeg vertrok heb ik helaas geen gebruik kunnen maken van het ontbijt. Bij navraag de avond van aankomst bleek het ook niet mogelijk om een ontbijtpakket of een kop koffie te krijgen op de vroege morgen – dat was dan weer jammer…

Conclusie

Wanneer je een vroege vlucht van Heathrow hebt is dit een aardig hotel om te verblijven. Nadeel vind ik dat ondanks de gunstige ligging vlakbij de luchthaven je toch zeker een half uur onderweg bent om van het hotel naar de terminal te komen. Het niet kunnen krijgen van een ontbijtpakket of zelfs een kop koffie op de vroege morgen vond opvallend, al was het voor mij niet bezwaarlijk omdat ik kon ontbijten in een Lounge op de luchthaven. Mocht je deze mogelijkheid echter niet hebben dan kan ik me voorstellen dat je toch graag wat wilt eten voordat je aan je vlucht begint….

Heb jij ervaringen met andere airport hotels in Londen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *