Dit zijn de gevolgen van het nieuwe reisadvies voor Zuid-Afrika2 min leestijd

KLM 787 dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week werd bekend dat er een nieuwe variant van het Coronavirus is opgedoken in Zuid-Afrika. Reden genoeg voor diverse landen om de inreisbeperkingen voor reizigers uit het land aan te scherpen. Naast het reisadvies zijn ook de regels voor terugkerende passagiers uit Zuid-Afrika aangepast.

Reisadvies Zuid-Afrika

Vorige week is er in Zuid-Afrika een nieuwe variant van het Coronavirus ontdekt die zich snel verspreid. Het Nederlandse kabinet merkte de landen Zuid-Afrika, Lesotho, Eswatini, Botswana, Namibië en Zimbabwe daarom snel aan als ‘zeer hoog risicogebied’.

De Nederlandse overheid heeft het reisadvies voor Zuid-Afrika dan ook aangepast. Er is zelfs een vliegverbod ingesteld voor vluchten vanuit Zuid-Afrika naar Nederland. Nederlanders, maar ook EU-burgers op doorreis, zijn echter uitgezonderd van het vliegverbod. Voordat reizigers op het vliegtuig naar Nederland mogen stappen is echter een dubbele coronatest nodig. De negatieve uitslagen mogen bij vertrek niet ouder zijn dan 24 of 48 uur zijn (afhankelijk van de test). Bij terugkomst in Nederland geldt een verplichte quarantaine. Op dag 5 van de quarantaine volgt een coronatest. Indien deze negatief is dan eindigt de quarantaineperiode. Check voor de meest actuele adviezen en regels altijd de speciale website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reizigers die de afgelopen dagen uit Zuid-Afrika zijn teruggevlogen en niet met eigen vervoer naar huis gaan verblijven bij het Ramada Hotel nabij Schiphol.

KLM in de startblokken met meer zomerse bestemmingen
Ook aan boord blijven de verscherpte hygiënemaatregelen van kracht (Bron: KLM)

KLM nog wel naar Zuid-Afrika

De Nederlandse flag carrier KLM blijft nog wel naar Zuid-Afrika vliegen. Zo zet de airline tot zes keer per week een Boeing 777-200 of 787 Dreamliner in naar Kaapstad. De dagelijkse vlucht naar Johannesburg met de Boeing 777-200/-300 blijft vooralsnog ook staan. Voor de laatste update van KLM omtrent het reisadvies van Zuid-Afrika kun je ook kijken op KLM Traveldoc.

De maatschappij zegt in een statement over de situatie in Zuid-Afrika het volgende:

“KLM blijft op Zuid-Afrika vliegen en zal de vluchten van Johannesburg en Kaapstad naar Amsterdam onder het geldende strenge protocol uitvoeren. We nemen de situatie uiterst serieus en de veiligheid van passagiers en bemanning staan daarbij voorop. KLM benadrukt dat daarbij aan boord strikte veiligheidseisen gehanteerd, zowel voor passagiers als crew. Er wordt hierbij gehandeld in lijn met de eisen die overheden hierin stellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *