Devaluatie bij KrisFlyer (Singapore Airlines) voor Star Alliance vluchten2 min leestijd

singapore airlines first class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het loyaliteitsprogramma van Singapore Airlines, Krisflyer, heeft een devaluatie aangekondigd. Deze devaluatie richt zich op de Star Alliance award chart en gaat in voor boekingen vanaf 16 april 2019. Voor Singapore Airlines vluchten is er eind vorig jaar ook een devaluatie geweest, waar je in dit artikel meer over kunt lezen.

Devaluatie Krisflyer voor Star Alliance vluchten

Tot 16 april kun je nog voor de oude prijzen boeken. Dit geldt ook voor vluchten die je na deze datum wilt maken. Op deze pagina kun je de oude Star Alliance award chart vinden en op deze pagina de nieuwe award chart.

Voor vertrek vanaf/naar Europa ben je in economy niet meer kwijt in de nieuwe award chart dan dat je nu bent. In business en first class is dat anders; daar veranderen de prijzen wel. Zo ben je voor een vlucht van Europa naar South East Asia 1 nu 170.000 punten kwijt in business, maar dat worden er 184.000. Voor first class geldt hetzelfde; daar ben je nu 258.000 punten kwijt maar vanaf 16 april 281.000.

In het Singapore Airlines KrisFlyer programma is ook een sweet spot voor vertrek vanuit/naar Europa, namelijk van Europa naar het Midden-Oosten (zoals Dubai). De impact van de devaluatie is voor deze route als volgt:

  • De prijs voor een economy class retour blijft gelijk
  • De prijs voor een business class retour gaat van 50.000 naar 58.000 punten
  • De prijs voor een first class retour gaat van 120.000 naar 138.000 punten

First class kom je eigenlijk niet tegen op deze route, dus daar zul je niet zoveel last van hebben. Nu ben je in business class 4.000 punten meer kwijt per enkele reis, dus dat is ook nog wel te overzien. Zo kun je bijvoorbeeld relatief goedkoop van Amsterdam naar Dubai reizen met Turkish Airlines (via Istanbul) of met Lufthansa (via Frankfurt). Beide luchtvaartmaatschappijen zetten ook long haul toestellen in op deze route.

Op de onderstaande afbeelding kun je de nieuwe award chart vinden. Het aantal miles dat je ziet is gebaseerd op een retour. Wil je een enkele reis boeken, dan ben je de helft van het onderstaande bedrag kwijt.

Krisflyer Award Chart

Afbeeldingen ©Singapore Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *