Delta wil grote bestelling A330 en A350 toestellen plaatsen2 min leestijd

Delta Airbus A350 (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er gaan geruchten rond dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines een wil plaatsen voor nieuw Airbus A330 en A350 toestellen. Een aantal jaar geleden breidde Delta de Airbus vloot ook al flink uit.

Delta wil grote bestelling bij Airbus plaatsen

De bestelling van deze nieuwe vliegtuigen zou te maken hebben met de vernieuwing van de long-haul vloot bij Delta Air Lines, zo meldt Bloomberg. Het is niet de eerste keer dat er geruchten rond gaan dat de Amerikaanse maatschappij meer toestellen bij Airbus wil bestellen. Ook in oktober vorig jaar wou Delta Airbus A350-1000 toestellen bestellen maar daar is later niets meer over gehoord. Tot nu toe is Delta er altijd bij als het om de nieuwste toestellen gaat. Op dit moment is de Airbus A350-900 het paradepaartje van Delta. De maatschappij heeft op dit moment 28 van deze toestellen in de vloot. Daarnaast zijn er op dit moment nog 16 toestellen in bestelling.

Airbus A350 in Delta livery (Bron: Delta)
Delta gaat binnenkort wellicht een grote bestelling doen bij Airbus om de long-haul vloot verder te vernieuwen. (Bron: Delta)

Naast de A350 heeft Delta op dit moment ook nog 22 Airbus A330neo’s in de vloot. Hiervan heeft de maatschappij ook nog eens 16 van in bestelling staan. Alle Boeing 777-200 toestellen zijn bij Delta tijdens de pandemie met pensioen gegaan. Tenslotte heeft Delta op dit moment ook nog 68 Boeing 767 toestellen in de vloot zitten. Deze oude toestellen die nodig aan vervanging toe zijn moeten wellicht vervangen worden door de nog te bestellen Airbus A350 en A330neo toestellen. Een gedeelte van deze toestellen zouden best wel eens van de A350-1000 kunnen zijn. Uiteindelijk betekent dit dus dat de toekomstige long-haul vloot van Delta alleen zal bestaan uit Airbus A330neo’s, A350-900 en A350-1000 toestellen.

Uitgelichte afbeelding: Delta Air Lines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *