Delta SkyMiles komt weer met een devaluatie2 min leestijd

Nieuwe Business Class cabine aan boord van de Air France Boeing 777-300 (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta SkyMiles heeft weer een devaluatie doorgevoerd. Partnerawards worden weer een stukje duurder. Vorig jaar in oktober voerde de maatschappij ook al een devaluatie door.

Delta SkyMiles Partnerawards worden duurder

Ruim 5 jaar geleden besloot Delta om geen awardtabellen meer te publiceren waardoor de maatschappij het aantal benodigde miles voor een award zonder voorafkondiging kan aanpassen. Op de website van Delta is te zien dat partnerawards vanuit de VS naar Europa en Azië nu duurder zijn.

delta, skymiles
Delta SkyMiles partnerawards zijn weer in prijs gestegen. (Bron: Virgin Atlantic)

Voor een business class award met bijvoorbeeld Air France van New York-JFK naar Parijs Charles de Gaulle ben je nu gek genoeg 120.000 SkyMiles kwijt! Dat is een enorme verhoging, aangezien deze awards vóór oktober 2020 tussen de 75.000 en 86.000 kostten.

sky miles, partnerawards

Ook business class awards vanuit de Verenigde Staten richting Azië kosten vanaf nu minimaal 120.000 miles. Naar Zuidoost-Azië is dit zelfs opgelopen tot 165.000 miles! Dat is echt extreem hoog en zeker als je bedenkt dat het hier om een business Clas saver award gaat. Om even een vergelijking te maken: vóór 2016 kostte een AAdvantage first class one way award van de Verenigde Staten naar Japan slechts 62.500 miles, waar is die goeie oude tijd gebleven?

sky miles, award, delta

Alle SkyMiles partnerawards vanuit de VS naar Afrika en het Midden-Oosten blijven vooralsnog ongewijzigd. Hiermee is een award vanuit New York naar Londen gek genoeg duurder dan een award van New York naar Johannesburg.

Conclusie

Delta SkyMiles komt met twee devaluaties in een periode van 4 maanden, wat best bijzonder is. Awards vanuit de VS richting Europa en Azië zijn hiermee flink omhoog gegaan. 165.000 miles voor een one-way business class saver award tussen de VS en Zuidoost-Azië is extreem veel. Maar ja, we hebben het hier wel over Delta SkyMiles en frequent flyer miles van dit programma zijn nu niet echt waardevol. En aangezien Delta geen awardtabellen meer publiceert, was dit ook te verwachten.

Beeldmateriaal: Delta Air Lines – Uitgelichte afbeelding: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *