Delta komt met eco-vriendelijke producten aan boord2 min leestijd

Delta nieuwe eco-friendly Amenity Kit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf deze maand start Delta Air Lines met eco-vriendelijke producten, waaronder een nieuwe amenity kit, gerecycled beddengoed, herbruikbaar en biologisch afbreekbaar servies en premium wijn uit een blik. Hiermee zal de luchtvaartmaatschappij veel plastic besparen en steunt de luchtvaartmaatschappij bedrijven die door minderheden of vrouwen gerund worden.

Delta komt met nieuwe Amenity Kit

De nieuwe amenity kit is ontstaan uit een samenwerking met het Mexicaanse kledingmerk Something Somewhere. Passagiers in Delta’s Business Class, Delta One, ontvangen deze kit. Met de nieuwe eco-vriendelijke amenity kit wordt op jaarbasis ruim 40 ton plastic bespaard.

De nieuwe kits worden vanaf februari uitgereikt. In de kit zit onder andere een Someone Somewhere-oogmasker, maar ook een een natuurlijke lippenbalsem en handlotion van Grown Alchemist. Daarnaast vind je er een Humble Co. bamboe tandenborstel. In april worden de plastic verpakkingen van de lippenbalsem en handlotion vervangen door een aluminium variant.

Delta One nieuwe amenity kit

Delta One® beddengoed & Bamboe bestek

In Delta One ontvangen passagiers een set aan beddengoed die bestaat uit meer dan honderd gerecyclede plastic flessen. Op jaarbasis worden hiervoor 25 miljoen flessen gebruikt. De luchtvaartmaatschappij is een van de eerste die 100% gerecycled polyester gebruikt voor het beddengoed.

Ook ontvangen First Class passagiers op binnenlandse vluchten bamboe bestek. Later dit jaar zullen passagiers in Economy Class ook nieuw servies krijgen dat biologisch afbreekbaar is. In 2018 heeft de luchtvaartmaatschappij al alle plastic artikelen voor eenmalig gebruik verwijderd.

Bedding aan boord van Delta

Imagery Estate Winery Premium ingeblikte wijn

Vanaf deze maand vind je aan boord ook twee nieuwe wijnen in aluminium blik. Deze komen van Imagery Estate Winery, een premium Sonoma-wijnmakerij onder leiding van de bekroonde wijnmaker Jamie Benziger. De Imagery’s Cabernet Sauvignon en Chardonnay vind je op een geselecteerd aantal vluchten. In de loop van het jaar kun je deze vinden op alle vluchten binnen de Verenigde Staten van Delta.

Door het gebruik van de aluminium verpakking zal er maximaal 113 ton aan plasticverbruik verminderd worden. Hierdoor zet de luchtvaartmaatschappij zit nog verder in voor de verduurzaming van de vliegreizen.

Afbeeldingen ©Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *