Deel Airbus A380 Lufthansa verplaatst vanaf 2020

Deel Airbus A380 Lufthansa verplaatst vanaf 2020

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een aantal maatschappijen in de wereld vliegt met het grootste variant vliegtuig dat Airbus tot nu toe gemaakt heeft. Het gaat hier natuurlijk om de Airbus A380. Ook Lufthansa heeft er een aantal in haar vloot die verschillende bestemmingen aandoen. Zo vliegt een deel vanaf de Luchthaven Frankfurt en een deel vanuit de hub München. Per 2020 zullen er echter enkele A380 toestellen verplaatst worden van de ene naar de andere hub van Lufthansa.

A380

Zoals we eerder al schreven op InsideFlyer zal Airbus stoppen met het A380programma. Er zullen nog enkele toestellen de fabriek uitrollen, maar dan is het over en uit voor dit iconische toestel. Echter zal Lufthansa er voorlopig nog mee blijven vliegen. Dit is ook wel nodig omdat Lufthansa op korte termijn van de Boeing 747 en de Airbus A340 afscheid wil nemen.

Lufthansa heeft op dit moment 14 toestellen van het type A380 in haar vloot. In de A380 zijn acht plaatsen in First Class, 78 in Business Class, 19 in Premium Economy en dan blijven er nog 371 stoelen over in Economy Class. In het filmpje hieronder krijg je een impressie van de Lufthansa Airbus A380.

Verplaatsing

Met ingang van de zomerdienstregeling van 2020 zal er echter het een en ander gaan veranderen in de verdeling van de A380 toestellen. Op dit moment zijn er namelijk negen gestationeerd in Frankfurt en vijf in München. Vanaf zomer 2020 zullen er op beide luchthavens zeven Airbus A380’s zijn gestationeerd. Lufthansa zal twee bestemmingen vanuit München aan gaan vliegen met dit toestel. Het gaat hier om Boston en San Francisco. San Francisco zal het hele jaar worden aangevlogen met de A380 en Boston in eerste instantie alleen in de zomer. Wellicht dat hier op een later moment alsnog voor gekozen wordt, maar de kans is aanwezig dat een kleiner toestel in de winter ingezet zal worden.

Deel Airbus A380 Lufthansa verplaatst vanaf 2020
A380 in oude livery op luchthaven van München.

Vanaf München vliegt Lufthansa op dit moment verder met de A380 naar Hong Kong, Beijing en Los Angeles.  Aanstaande winterdienstregeling zal de A380 worden ingezet op vluchten naar Miami, Hong Kong en San Francisco en iets later ook naar Shanghai. Naast de vluchten in zomer 2020 naar Boston en San Francisco, zullen de A380’s ook ingezet worden op Los Angeles, Shanghai en Beijing.

Bron & Beeldmateriaal: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *