CROWNE PLAZA HAMBURG ALSTER

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de kerstperiode in het verschiet trek ik al eens graag naar de Duitse kerstmarkten. En omdat ik nog een paar voorwaarden voor de IHG Accelerate promo te vervullen had, was de keuze voor het Crowne Plaza in Hamburg Alster vlug gemaakt. Het hotel dateert uit de jaren tachtig, en die waren architectureel gezien geen hoogvlieger. Ook dit gebouw is een eerder lelijk uitziende bakstenen blokkendoos. Het hotel ligt wat buiten het centrum, op wandelafstand van de metro en met verschillende bushaltes in de onmiddellijke nabijheid.

crowne-plaza-hamburg-2531775574-2x1

De lobby werd recent gerenoveerd en biedt een moderne aanblik.  Je vindt er, zoals in meer en meer Crowne Plaza hotels, een tafeltje waar joggers terecht kunnen voor looproutes, handdoeken en verfrissend citroenwater. Er is ook nog een theehoekje waar je zelf, na een vrijwillige bijdrage voor een goed doel, een kopje thee kan zetten.

crowne-plaza-hamburg-2935355089-2x1

Mijn gold-status werd keurig erkend door het personeel tijdens het inchecken en ik kreeg de keuze tussen een drink voucher of 400 extra IHG punten. Zoals altijd koos ik voor de punten. Ik had een executive kamer met clubtoegang geboekt, en die kreeg ik ook. Geen upgrades. Niet erg, het was trouwens duidelijk dat het hotel zo goed als vol zat.

De kamer was vrij ruim, maar misschien kreeg ik wel die indruk doordat het bed zo klein was. Op het bed lagen er, zoals gewoonlijk in Duitsland, twee enkele donsdekens, iets waar ik persoonlijk een hekel aan heb. Bij eerdere hotelovernachtingen in Duitsland kon ik na een telefoontje naar de receptie een dubbel donsdeken krijgen. Toen ik in dit hotel echter naar de receptie belde kreeg ik te horen dat ik me “in Duitsland bevond en dat dit de manier is waarop we slapen”.  Nou…

IMAG7299

De kamer had, naast het kleine bed, verouderd meubilair en het was er vrij warm. Na wat gepruts aan de bejaarde airco, zonder al te veel resultaat, besloot ik maar het raam wijd open te zetten. Vrienden die in een andere kamer verbleven melden dat de airco ook in hun kamer zo goed als nutteloos was. Op het tafeltje lagen er enkele magazines, allen in het Duits. Ah ja, ik was nu eenmaal in Duitsland, blijkbaar komen hier geen anderstalige bezoekers.

De badkamer was piepklein maar had duidelijk wel reeds een upgrade gekregen in de loop der jaren.

IMAG7303

De executive lounge, open  was duidelijk vrij recent aangelegd en was waarschijnlijk vroeger een suite. De lounge was opgedeeld in verschillende kleine kamers, waar er moderne zitbanken stonden. Er was een vrij uitgebreide drankselectie en enkele kleine hapjes. Er was geen personeel aanwezig en het was duidelijk dat die ook al geruime tijd niet meer langsgekomen waren.  De glazen en het bestek waren op, net zoals het spuitwater.

zithoek in de lounge
zithoek in de lounge

Iets na 22.00 verscheen het personeel dat ons vroeg de lounge te verlaten.  De dame was wel zo vriendelijk om ons de fles wijn die we net opengetrokken hadden, te laten meenemen naar de vrij aangename zitplaatsen in de lobby. Naast de lobby op het gelijkvloers vind je ook nog een restaurant, waar wij, in een modern en loungy kader, een heerlijke hamburger (kan het ook anders in Hamburg?) gegeten hebben.

Hamburgse hamburger!
Hamburgse hamburger!

Het ontbijt was een heel uitgebreid, gevarieerd en lekker buffet. De ontbijtzaal zelf was wel niet voorzien op een volgeboekt hotel en verschillende van de conferentiezalen van het hotel dienden als “overflow”. Rond 10.00 was er zo’n toeloop dat er aan de registratie voor het ontbijt een rij van zeker 30 personen stond aan te schuiven.  Het is waarschijnlijk uitzonderlijk en vanwege de nakende feestdagen dat er zoveel gasten aan het ontbijt willen aanschuiven, maar het personeel had duidelijk moeite om de toevloed meester te kunnen.

Het hotel beschikt verder nog over een fitnessruimte en zwembad, waar ik op deze trip geen gebruik van gemaakt heb.

Al bij al heb ik gemengde gevoelens bij het Crowne Plaza Hamburg Alster. De kamers waren ruim, maar te warm en verouderd. Het ontbijt was lekker, maar overbevolkt. De lounge had een uitgebreid aanbod, maar was vuil en niet gezellig door de vele kleine kamertjes, en de “dit is Duitsland, pech voor jou” attitude van de receptie gaf mij een onaangenaam gevoel.

Overzicht

Publicatie Datum

11 December 2015

Voordelen

Uitgebreid ontbijt
Goed aanbod in de lounge
Aangename lobby en restaurant

Nadelen

Verouderde kamers met kleine bedden
Problemen bij het ontbijt wanneer er teveel gasten aanwezig zijn

STERREN

KAMER

VOORZIENINGEN

SERVICE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Ondanks het lekkere eten toch een wat onaangenaam gevoel vanwege de verouderde kamers en de starre houding van de receptie

3.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *