Courtyard by Marriott Brussels

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na twee dagen Gent (klik) was het tijd voor de Belgische hoofdstad Brussel, om daar ‘echt’ oud en nieuw te vieren. Van Gent naar Brussel is het ongeveer een uur rijden en we konden het Courtyard by Marriott Brussels in één keer vinden. Hoewel ik normaal gesproken niet zo snel een ketenhotel zou uitkiezen voor een overnachting, ben ik door mijn Ikvliegveel-collega’s toch ‘geïnspireerd’ om eens voor een internationale hotelketen te kiezen en na wat zoeken ben ik uitgekomen bij het Courtyard by Marriott Brussels.

Foto 02-01-15 22 03 45
Met groene lampen ziet het hotel er stuk enger uit

Courtyard by Marriott Brussels is gelegen in een zakendistrict, vlakbij Brussel Airport en zo’n twintig minuten met de bus vanaf het centrum van Brussel, met normaal gesproken bijbehorend zakelijk publiek maar vanwege de feestdagen was het er niet zo heel druk toen wij de lobby binnenliepen. Het inchecken verliep vlot en mede door het vele receptie personeel dat achter de balie aan het werk was. Binnen no-time had ik de kamersleutel voor onze ‘707’ in handen.

Het is van de receptie naar de lift letterlijk twee stappen lopen, maar toch viel de lobby mij meteen op. Het is een mooie, grote lobby waar genoeg leren fauteuils staan om te wachten op de taxi of om nog een drankje te doen. De lobby was nog versierd in kerststemming met kerstbomen en veel lampjes. Later op de dag wandelde ik wat rond in de lobby en zag dat deze nog veel groter was met meerdere banken en tafels waar grote groepen konden plaatsnemen.

Foto 02-01-15 22 42 21
Genoeg ruimte in de lobby

Kamer

Ik kwam mijn hotelkamer binnen en had gelijk een gevoel van ‘ja, dit is écht een hotelkamer van een hotelketen’. De bedden, de kasten, de stoelen alles had een bepaalde manier van ‘hotelachtig zijn’ maar dat terzijde, de hotelkamer was ruim, de bedden goed en de douche was schoon. Vanaf de zevende verdieping en gelegen naast het vliegveld bracht dit als luchtvaartliefhebber natuurlijk wel mooie beelden van laagvliegende vliegtuigen die je vanuit je bed kon spotten! De badkamer had een baddouche, verschillende producten en een grote spiegel.

Foto 02-01-15 22 48 11
Prima kamer

Hotels van formaat, hebben ook gangen van formaat. Die gangen lijken eindeloos en wij moesten dan ook een stukje lopen naar de lift en onze kamer. Onderweg was er rekening mee gehouden dat het hotel zo dicht bij de airport ligt, want overal hangen foto’s van oude vliegtuigen (nog niet echt vliegtuigen te noemen zelfs) wat een charmant detail geeft en de muren wat opleukt in plaats van de standaard schilderijen die je vaak in een hotel ziet.

Foto 02-01-15 22 28 12
Eindeloze gang met vliegtuig foto’s

Het hotel heeft op de eerste verdieping een soort ‘vergaderverdieping’ gemaakt, met verschillende vergader- training- en congresruimtes die voornamelijk geboekt worden door de bedrijven in de buurt. Twee verdiepingen verder is de ‘health club’ wat eigenlijk gewoon een hippe naam is voor de fitness & sauna ruimte. De fitness ruimte is gemeenschappelijk, maar de sauna is voor man en vrouw apart, wat erg fijn is.

Foto 02-01-15 22 52 34
Vergaderen op de vergaderverdieping en daarna door naar de sauna?

Conclusie

 Ik moet erkennen dat mijn beeld van hotelketens bijgesteld is. Waar ik eerdere ervaringen had van kille, blokkendoos-achtige hotels is het Courtyard by Marriott een prima hotel om te verblijven voor prive en zakelijke trips. Het personeel is meertalig en verleent prima service. De locatie van het hotel is handig gelegen op ongeveer twintig minuten vanaf de stad, ideaal als midden in het centrum te druk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *