Coronatest vanaf vrijdag 1 oktober niet meer gratis1 min leestijd

Corona Teststraat Schiphol nu alweer gesloten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag is het vrijdag 1 oktober en dit betekent dat je vanaf nu moet betalen voor een coronatest, zo meldt Rijksoverheid. Tot vandaag waren deze testen gratis.

Betalen voor coronatest

Vanaf vandaag moet je dus betalen voor een coronatest. Dit geldt alleen voor PCR- en antigeentest als je naar het buitenland gaat. De kosten hiervoor kunnen variëren. Zo kost een PCR-test bij coronalab bijvoorbeeld 69 euro, en een sneltest 39 euro. Bij spoedtest.nl is het 79,95 en bij travelclinic 95 euro voor een PCR-test. Testen voor horeca, bioscopen, voetbalwedstrijden, theater en musea blijven echter voorlopig wel gratis. Aanvankelijk zou gratis testen mogelijk zijn t/m 31 augustus. Omdat nog niet iedereen de kans had om volledig gevaccineerd te zijn is dit met een maand verlengd.

Spoedteststraat - PCR Test Bunnik
Vanaf vrijdag 1 oktober is testen niet meer gratis.

Of je een coronatest nodig hebt hangt van het land waar je naar toe reist en of je wel niet niet volledig bent gevaccineerd. De meest actuele informatie is altijd te lezen op de website van de respectievelijke overheden en op de website van Wijs op reis.

PCR-test voor op reis

Wil je een Coronatest laten afnemen, dan is het verstandig om de aanbieders te vergelijken. Er zitten vaak verschillen in de prijs, de locaties en hoe lang het duurt voordat je het testresultaat ontvangt. Uiteraard zullen er in Nederland meer aanbieders zijn die je kunt gebruiken. Daarnaast zijn er voor bepaalde bestemmingen specifieke laboratoria aangewezen. Controleer daarom altijd de website van de betreffende overheid voor de laatste regelgeving.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *