Coronapass verplicht op meer plekken in Frankrijk1 min leestijd

Bestemmingstips - Marseille, Frankrijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De coronapass is vanaf morgen 9 augustus op meer plekken verplicht in Frankrijk. In juni opende Frankrijk al de deuren voor buitenlandse toeristen. Wel moeten reizigers hierbij aan een aantal voorwaarden voldoen.

Frankrijk stelt coronapass op meer plekken verplicht

Deze zogeheten gezondheidspass was sinds 21 juli al verplicht op een aantal plekken in Frankrijk. Denk hierbij aan bioscopen, musea en andere culturele instellingen. Een coronapass is eigenlijk niets anders dan de CoronaCheck-app of het gele boekje. Hiermee kun je aantonen dat je volledig bent gevaccineerd, of je het virus hebt gehad of dat je recentelijk een negatieve test hebt gedaan. Frankrijk stelt de coronapass nu op meer plekken verplicht. Vanaf 9 augustus moet je deze namelijk ook laten zien in de horeca, grote winkelcentra, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, zorginstellingen en openbaar vervoer over lange afstanden. Denk bij dit laatste aan TGV’s, Intercitytreinen en nachttreinen.

Airbus A319 van Air France op de luchthaven van Parijs (CDG) (Bron: Air France)
Ook op vluchten binnen Frankrijk is de coronapass vanaf 9 augustus verplicht. (Bron: Air France)

Afgelopen week heeft het Franse parlement namelijk een wet goedgekeurd. De Fransen gaan hiermee verder dan andere Europese landen. Zelfs om hotels en restaurants binnen te komen heb je vanaf 9 augustus de CoronaCheck-app of het gele boekje nodig. Het is niet uitgesloten dat het aantal locaties binnenkort nog meer wordt uitgebreid. De coronapass en ook de vaccinatieplicht leidden de afgelopen weken in Frankrijk tot vele demonstraties. Betogers zijn het namelijk niet eens met het beleid van president Macron en vrezen een tweesplit in de samenleving. Met deze nieuwe wet wil Frankrijk mensen motiveren om zich te laten vaccineren tegen het virus.

Reacties

  1. GZ zegt

    Wij waren afgelopen weekend in Dijon, Nancy en Metz. Het gele boekje is in Frankrijk ook te gebruiken, maar het checken van stempels is best omslachtig, zeker als er veel mensen in de rij staan. Het is soms niet eens mogelijk. De (vriendelijke) dame bij de openbare bibliotheek die we wilden bezoeken had alleen een digitale scanner. Tja, je kunt misschien op je strepen gaan staan, maar waarom zou je? Er is al genoeg gedoe over die coronapass.
    Het makkelijkst is om gewoon de QR-code van de CoronaCheck-app bij de hand te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *