Corendon gaat volledig digitaal met onboard menu2 min leestijd

De menukaart van Corendon gaat volledig digitaal (Bron: Corendon)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vakantiestunter Corendon is deze maand gestart met een volledig digitaal onboard menu. Dat betekent dat de papieren menukaarten verleden tijd zijn bij de low cost airline. Reizigers kunnen met hun eigen mobiele telefoon verbinding maken met een speciaal systeem om hun bestelling te plaatsen. Corendon zegt de eerste in Nederland te zijn met deze manier van bestellen.

Digitaal onboard menu

Corendon is per 8 juli 2022 gestart met een volledig digitaal menu aan boord. De airline werkt hiervoor samen met het Nederlandse airfi. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van inflight entertainment en digitale menu via de telefoon of tablet van de reiziger zelf. Dit is vooral interessant indien het betreffende toestel niet over een eigen inflight entertainment systeem beschikt, zoals bij de Boeing 737s van Corendon. Airfi werkt ook met airlines als Scoot en Lufthansa.

De nieuwe digitale menukaart genaamd ‘Corendon Cafe’ werkt met een QR-code in het vliegtuig. De reiziger scant de code na het verbinden met de on board WiFi en komt automatisch op de juiste pagina uit. Vervolgens ziet de reiziger alle beschikbare menu-opties. Als de reiziger een keuze heeft gemaakt kan deze direct doorgezet worden naar de galley. De cabin attendant maakt de bestelling klaar en komt de bestelling vervolgens naar de stoel brengen. De passagier betaalt direct na het ontvangen van de bestelling.

Zoals het ernaar uitziet werkt het systeem simpel en gebruiksvriendelijk voor zowel passagiers als de crew. Mocht er bijvoorbeeld iets niet op voorraad zijn dan kan de crew de digitale kaart zelf aanpassen. KLM en Transavia bieden deze service nog niet aan. Voor KLM is dat op zich logisch omdat de maaltijden/snacks en drankjes op korte vluchten inbegrepen zijn en er geen alternatieve keuze is. Voor Transavia zou dit wel interessant zijn omdat de low cost carrier net als Corendon met een buy on board menu werkt.

Tweede corona proefreis naar Gran Canaria
Toestel van Corendon (Bron: Corendon)

Corendon Dutch Airlines

Corendon heet overigens officieel Corendon Dutch Airlines en werd in 2011 opgericht. De maatschappij is een zusteronderneming van het Turkse Corendon Airlines. Corendon heeft ook registraties in Malta onder de naam Corendon Airlines Europe en in Turkije onder de naam Corendon Air. De Boeing 737-800 speelt de hoofdrol in de vloot van de vakantiestunter. Inmiddels vliegen ook de Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen weer voor Corendon.

In Nederland vliegt Corendon voornamelijk vanaf Schiphol (AMS), Rotterdam / The Hague (RTM) en Eindhoven Airport (EIN). Er zijn echter ook vluchten vanuit Groningen (GRQ) en Maastricht (MST). Het grootste aanbod van 36 bestemmingen is mogelijk vanuit Schiphol. Corendon werkt hiervoor echter ook samen met andere airlines, denk bijvoorbeeld aan Transavia. Meer over de bestemmingen van Corendon lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *