Contactloos reizen met Emirates vanuit Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates heeft vorderingen gemaakt om zo contactloos mogelijk te reizen op haar hub Dubai International Airport Terminal 3. Hiervoor wordt biometrische technologie gebruikt. Er is nu een geïntegreerd pad gemaakt waar het aantal fysieke document controles en wachtrijen zijn verminderd. Emirates passagiers kunnen hier nu gebruik van maken van check-in tot en met boarding.

Contactloos reizen met Emirates

Bij bepaalde check-in balies bij zowel First, Business en Economy Class in Terminal 3 kunnen reizigers zich middels gezichtsherkenning registreren. Emirates heeft hier onlangs ook nieuwe kiosks geïnstalleerd voor self-service check-in.

De paspoortcontrole gaat vervolgens via de ‘Smart Tunnel’ waarbij je niet eens stil hoeft te staan. Je loopt namelijk door een camerastraat. Je krijgt hierbij dus ook geen stempel meer. Reizigers met toegang tot de lounge hoeven in Concourse B ook niet meer hun boardingpass te presenteren. Bij het boarding is de toegang ook geregeld via gezichtsherkenning. Emirates wil in de toekomst meer biometrische faciliteiten toevoegen.

KLM en Air France

Dichterbij huis hebben Air France en KLM onlangs ook een contactloze kiosk geïntroduceerd. Passagiers die al zijn ingecheckt hoeven hierbij alleen hun boardingpass te scannen. Vervolgens krijg je automatisch het bagagelabel geprint zonder het scherm op de kiosk aan te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *