China Southern gaat naar Luxemburg vliegen1 min leestijd

KLM versterkt banden met China voor een betere samenwerking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws voor de luchthaven van Luxemburg-Stad: er komt vanaf volgende maand een wekelijkse vlucht van China Southern naar Guangzhou (via Zhengzhou). De nationale luchthaven bedient op dit moment vooral Europese bestemmingen. Luxair is de belangrijke speler.

China Southern naar Luxemburg-Stad

China Southern start nog deze winter met een nieuwe route tussen Guangzhou en Luxemburg. De Chinese maatschappij vliegt vanaf 21 december 2023 vanuit Guangzhou via Zhengzhou naar Luxemburg-Stad. Dit is de eerste keer dat de Luxemburgse luchthaven een dergelijke verbinding met het vasteland van China heeft. Voor zover bekend is er nog geen einddatum van deze nieuwe route. Deze informatie blijkt uit een schemawijziging die is gepubliceerd door de website Aeroroutes.

De dienstregeling ziet er nu als volgt uit:

  • Vlucht CZ678 vertrekt op vrijdagen om 15.00 uur vanuit Luxemburg-Stad (LUX) en komt de volgende dag om 8.10 uur (lokale tijd) aan in Zhengzhou (CGO). Om 9.40 uur (lokale tijd) vertrekt het vliegtuig naar Guangzhou (CAN) met aankomst om 12.05 uur (lokale tijd).
  • Vlucht CZ677 vertrekt op donderdagen om 9.25 uur (lokale tijd) vanuit Guangzhou (CAN) en land om 11.50 uur in Zhengzhou (CGO). Vervolgens vertrekt de vlucht om 14.50 uur naar Luxemburg en komt daar aan om 19.00 uur (lokale tijd).

Boeing 777 van China Southern

China Southern Airbus A350

De voormalige SkyTeam maatschappij zet op deze nieuwe route een Airbus A350-900XWB in. Op dit moment beschikt China Southern over 19 A350s. Eerder dit jaar ontving de airline nog 3 gloednieuwe toestellen van dit type.

Er zijn verschillende configuraties van de Chinese A350. De meeste voorkomende indeling is als volgt: 28 Business Class, 24 Premium Economy en 262 Economy Class stoelen. De A350s die op binnenlandse vluchten ingezet worden hebben geen echter Premium Economy. Naast de Airbus A350 vliegt China Southern ook met de Airbus A330, Boeing 777 en Boeing 787 Dreamliner.

Bron foto’s: China Southern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *