China Southern niet met A380 naar Schiphol

China Southern

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

China Southern vliegt het derde kwartaal van dit jaar niet met een A380 tussen Amsterdam en Beijing. Eerder schreven we dat het SkyTeam lid misschien vanaf 10 juli t/m 8 oktober dit jaar met een A380 op Schiphol zou vliegen, maar de luchtvaartmaatschappij laat nu weten dat dit niet doorgaat. In plaats daarvan blijft China Southern de hele zomer gewoon doorvliegen met een A330-300 naar Nederland. De reden waarom de maatschappij niet een A380 inzet is niet bekend. De inzet van een A330 betekent in ieder geval wel een lagere passagierscapaciteit dan een A380.

UPDATE: China Airlines toch met A380 naar Schiphol

china Southern, a380
Geen China Southern A380 naar Schiphol deze zomer.

Emirates blijft dus de enige maatschappij die met een A380 op Schiphol vliegt. Naast de route Amsterdam-Beijing vliegt China Southern ook naar Guangzhou vanaf Amsterdam. Op deze route wordt op dit moment ook een A330 ingezet. China Southern heeft op dit moment 5 Airbus A380 toestellen. Vanaf Guangzhou vliegt de maatschappij met dit toestel naar o.a. Beijing, Los Angeles en Sydney.

Reacties

  1. Bart zegt

    Uit hele betrouwbare bron kan ik melden dat het 99,99% zeker is dat hij wel komt, maar dat ze het door omstandigheden (afspraken die nog getekend moeten worden) nog niet online kunnen zetten..
    Vanaf eind deze maand is de AMS – CAN route sowieso voorzien van de A330-300 ipv -200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *