China ook in 2025 visumvrij te bezoeken2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aanvragen van een visum voor China is lange tijd noodzakelijk geweest. Zowel toeristen als zakelijke reizigers moesten in de meeste gevallen een visum aanvragen bij het China Visum Application Service Center in Den Haag. In december vorig jaar kwam daar verandering in. De regeling om China visumvrij te bezoeken is, nu geldig tot 31 december 2025.

China in 2024 en 2025 visumvrij te bezoeken

Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het tot eind 2025 mogelijk om China visumvrij te bezoeken. Dit kan voor maximaal 15 dagen. Deze regeling is er voor bezoeken aan China voor zaken, rondreis, familiebezoek en transitdoeleinden. De regeling is er ook voor inwoners van een aantal andere landen zoals Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Inspiratie nodig voor een reis naar China? Check dan hier al onze artikelen over dit Aziatische land!

Reizigers die geen regulier paspoort hebben of die langer in China willen verblijven, moeten alsnog een visum aanvragen in Den Haag. Dit kan bij het China Visa Application Service Center in Den Haag. Het is ook mogelijk om de aanvraag te doen bij een visumbureau.

De kosten voor een standaard visum voor het land zijn de afgelopen tijd gedaald. Zo betaal je voor een visum nu nog maar 45 euro. De tarieven en voorwaarden van alle visa zijn terug te vinden op deze website van Visa for China.

Tussen Amsterdam Airport Schiphol en China zijn er wekelijks vluchten van diverse luchtvaartmaatschappijen. Zo kun je rechtstreeks vliegen naar Beijing, Shanghai, Xiamen en Guangzhou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *