Cathay Pacific haalt first class uit Boeing 777 toestellen2 min leestijd

cathay pacific, first class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de aankomende cabinevernieuwing heeft Cathay Pacific besloten om de first class stoelen uit de Boeing 777-300ER toestellen halen. Vorige zomer werd bekend dat de maatschappij uit Hong Kong een nieuwe business class gaat introduceren. Toen werd echter nog niets bekend gemaakt over het blijven of verdwijnen van first class op de triple sevens. In dit artikel lees je hier meer over.

Geen first class meer op Boeing 777 bij Cathay Pacific

Cathay Pacific heeft op dit moment in totaal 8 first class suites op de Boeing 777-300ER. Een aantal jaren geleden vlogen we nog mee in deze first class van Hong Kong naar Tokyo. Dit jaar gaat de maatschappij echter alle huidige first- en business class stoelen op deze toestellen vervangen door gloednieuwe Aria Suites. Aangezien dit allemaal business class stoelen zijn komt het first class product op deze toestellen te vervallen. De maatschappij geeft als reden dat deze business class suites zo luxe zijn dat er geen first class meer nodig is.

cathay pacific, first class, boeing 777
Cathay Pacific gaat de first class suites uit de Boeing 777-300ER toestellen halen. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

De Boeing 777-300ER was voor lange tijd het paradepaartje van de maatschappij en is het na de komst van de Airbus A350 eigenlijk nog steeds. Dat de Boeing 777-300ER toestellen geen first class meer zullen hebben betekent echter niet dat deze reisklasse bij Cathay Pacific helemaal gaat verdwijnen. De maatschappij heeft namelijk 21 Boeing 777-9 toestellen in bestelling staan. Op deze toestellen komt wel weer een first class die nog exclusiever is dan de huidige first class en de toekomstige Aria Suites. Het zal echter nog wel even duren voordat deze nieuwe toestellen de vloot intreden. Verwacht wordt dat het eerste toestel pas in het eerste half jaar van 2025 zal toetreden tot de vloot. Het kan echter zijn dat dit nog later zal zijn.

Naar Schiphol

Voorheen vloog Cathay Pacific ook met de first class op de Boeing 777-300ER naar Schiphol. In het verre verleden schreven we daar nog een review over. Tegenwoordig vliegt de maatschappij echter alleen nog maar met Airbus A350 toestellen op Schiphol. Zo vlogen we een aantal jaar geleden nog mee in zowel premium economy als business class. Of de nieuwe Boeing 777-9 toestellen met first class aan boord ook naar Schiphol zullen vliegen is op dit moment nog niet bekend.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “die nog exclusiever is dan de huidige first class een toekomsten Aria Suites.”

    Taalbeheersing is blijkbaar teveel gevraagd, en proeflezen is teveel moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *